Dağlıca saldırısında şehit olan 16 askerden Uzman Çavuş Tolga Artuğ, baba ocağı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı. On binlerce kişinin katıldığı törende şehidin kardeşi Kahraman Artuğ, ağabeyinin üniformasını giydi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’nın kurduğu hain pusuda şehit olan Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un cenazesi, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan evine getirildi. Evinin önünde on binler tarafından tekbirlerle karşılanan Şehit Artuğ’a helallik alındı. Artuğ’un üniformasını giyen kardeşi Kahraman Artuğ’un feryatları ise yürekleri dağladı. Şehidin beresi, ay-yıldızlı bayrağın olduğu sancağın ucuna asıldı.
Şehidin annesi Sevcan Artuğ oğluyla her gün telefonla görüştüğünü anlatarak, “Aradı 5-10 dakika konuştuk. Onun çiftliği var, çiftliği hakkında konuştuk. ‘Anne moralim bozuk beni yarım saat sonra ara’ dedi. Bir daha da aramadı” dedi.
Baba Ercan Artuğ da gözyaşlarına hakim olamadı. Baba ocağına Türk bayrağına sarılı tabutuyla getirilen Artuğ’un naaşı eskort eşliğinde Turgutlu Merkez Pazar Camisi’ne hareket etti. Kalabalık bir grup ile eski Manisa yolundan camiye hareket eden şehit kortejinde Turgutlulular gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehidin cenaze töreni için devlet erkanı da Turgutlu Merkez Pazar Camisi’nde bir araya geldi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İzmir CHP Milletvekili Musa Çam ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün şehidin cenazesinde birlikte saf tuttu.
Kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle uğurlanan Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un naaşı Turgutlu Belediye Şehitliği’ne defnedildi.