İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Bir Nesli Yoğuranlar etkinliği kapsamında Bahaettin Karakoç’u ağırlıyor. İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde 14 Mayıs Perşembe günü 20.00’de düzenlenecek etkinliğe edebiyat dünyasından büyük katılım bekleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, edebiyata ve sanata katkı sunarak yeni nesillere yol gösteren fikir adamlarını unutmuyor. Bir Nesli Yoğuranlar başlıklı etkinliklerin yedincisinde Mayıs ayında Beyaz Kartal olarak anılan Şair Bahaettin Karakoç’u konuk ediyor.
Bahaettin Karakoç’un hayatının anlatıldığı video gösterimiyle başlayacak olan etkinlik; Bahaettin Karakoç’un yakın dostları ve edebiyatçıların katılacağı panelle devam edecek. Oturum yöneticiliğini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan’ın üstleneceği panele; Şair yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Kocakaplan, Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Narlı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aytaç Dinç Yıldırım ve Yazar Bahtiyar Aslan katılacak. Panelde, Bahaettin Karakoç’un hayatı ve eserleri konuşularak Karakoç’un Türk Edebiyatı üzerinde bıraktığı etki ve izler aktarılacak.
Programın sonunda, Bahaettin Karakoç’un Sabah Esintileri adlı kitabı katılımcılara dağıtılacak.