Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 6. yılında Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen programla anıldı.
Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, Akatlar Kültür Merkezi’nde 18 Mayıs 2009 yılında geçirdiği hastalık sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan için anma programı düzenledi. Anma programına Kent Konseyi Kadınlar Meclis üyeleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri katıldı. Programda duygusal anlar yaşanırken, konuşma yapan katılımcılar Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anlattı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Onur Kurulu Başkanı ve Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Avukatı Hüseyin Karataş, “Türkan hanım çağdaş yaşamı destekleyerek, çocuklarımızın okuması için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışmıştır” dedi.
“TÜRKİYE’DE EĞİTİM VE ÇAĞDAŞ YAŞAM UĞRUNA HAYATINI FEDA ETMİŞTİR”
Karataş, “Prof. Dr. Türkan Saylan Türkiye’de eğitim ve çağdaş yaşama uğruna hayatını feda etmeyi göze alan ve bu uğurda büyük mücadeleler vermeyi göze alan büyük bir insandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bu güne kadar 100 binin üzerinde imkanları olmayan öğrencileri okutarak, onlara yeni bir yaşam kurmaları için muazzam bir zemin hazırlamıştır. Türkan Saylan zor günlerinde dahi elde ettiği başarı ödüllerini dahi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayarak birkaç tane daha öğrencinin okuyabilmesi ve yeni bir yaşam kurması için elinden gelen bütün çabayı sarf etmiştir” diye konuştu.
“TÜRKAN SAYLAN BUGÜN ERGENEKON DAVASINDAN AKLANMIŞ DURUMDADIR”
Ergenekon operasyonunda Türkan Saylan’ın gözaltına alınmasına değinen Karataş, “13 Nisan 2009’da yapılan bir operasyonla onu da Ergenekoncu ilan ettiler. Ancak geçen zaman içerisinde bütün delillerin sahte olduğu ve bütün belgelerin düzmece olduğu ortaya çıktı. Türkan Saylan bu gün aklanmış durumdadır. Bizim bu günü organize etmemizin nedeni ise, 18 Mayıs 2009 yılında Türkan hanım hayata veda etmişti, ışıklar içinde yatsın. Bu gün biz Türkan Saylan’ı vefatının 6’ncı yılında anmak üzere böyle bir toplantıyı düzenledik” şeklinde konuştu.
“TÜRKAN SAYLAN DOKUNULMAZLARA DOKUNMUŞTU”
Karataş sözlerine şöyle devam etti:
“Öğrencilerin okuması veya geleceğiyle ilgili değil, aynı zamanda Türkiye’de kimsenin okutmaya cesaret edemediği cüzzam hastalarına da dokunmak, onları yaşama bağlamak ve onların çocuklarını da geleceğe hazırlamak için de muazzam bir çaba sarf etmiştir. O nedenle bana göre Türkan Saylan dokunulmazlara dokunan bir insandı. Kimlere dokundu, cüzamlı hastalara dokundu, eğitim imkanı olmayan zavallı çocuklara dokundu. Dolayısıyla Türkiye’de çağdaşlık yolunda bir adım atılması için bir ışık oldu. Kendisi ışıklar içerisinde yatsın.”