Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile bir araya geldi.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Ganire Paşayeva ile Adıyaman’da bir araya geldi. Buluşmada Irak Türkmen Cephesi Lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi tarafından gönderilen Irak Türkmeneli bayrağını Paşayeva’ya teslim eden Yavuzaslan, “Ortadoğu’nun ay-yıldızı ile Kafkaslar’ın ay-yıldızı Adıyaman’da birbirine kavuştu. Bu şerefli bayrak kahraman Irak Türkmenleri’nin Sayın Paşayeva’ya hediyesidir. Çünkü kendisi Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili olmasının yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesidir. Ortadoğu ilgili orada Türkmenler’in haklarını koruyor ve savunuyor. Her zaman toplantılarda nasıl Araplar’ın, Kürtler’in, Yezidiler’in çektikleri acılar varsa, gündeme getirilmek istenmeyen Türkmenler’in sesi oluyor. Biliyorsunuz Oğuz töresinde bayrak herkese verilmez. Ganire Paşayeva bu gök bayrağı fazlasıyla hak etti” dedi.
“GÖZYAŞLARINI DURDURALIM”
Gönderilen bayrak için teşekkür eden Ganire Paşayeva ise, “Birlik, beraberliğimiz, kardeşliğimizi bu coğrafyada el ele vererek birlik, beraberlik içinde mükemmel kılacağız ki gözyaşlarını durduralım. Bu bölgede gücümüzü artıralım ki haksızlıklara karşı mücadele edelim. Gücümüzü artıralım ki bölgemizde oynanan oyunların farkına varalım. Çünkü bu oyunların bedelini ödeyenler, bu topraklarda yaşayan bizim insanımız. Acısını çektik, bu yüzden bu oyunlara izin vermemek için birliğimizin, beraberliğimizin daha iyi olması gerekir. Bu düşünce etrafında birleşmemiz gerekir" diye konuştu.