Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner’in, 2021 yılı Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nü 3 Mart Çarşamba günü Ankara’da imzalayacağı bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 2021 yılı Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’ne ilişkin açıklama yaptı. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC Başbakanı Ersan Saner, Türkiye ile KKTC arasındaki 2021 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü için yapılan görüşmeleri sonlandırmak ve protokolü imzalamak için Maliye Bakanı Dursun Oğuz’la birlikte 3 Mart Çarşamba günü Ankara’ya gidecek. Protokolü, Ersan Saner’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da imzalayacak.

KKTC Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli’nin katıldığı protokolle ilgili Ankara’da devam eden teknik çalışmaların bugün tamamlanması bekleniyor.

Başbakan Ersan Saner ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çarşamba günü saat 14.00’te yapacakları ikili görüşmenin ardından imza törenine geçilecek. Saner ve Oktay, imza töreninin ardından basın açıklaması yapacak.

Protokol’de özet olarak Türkiye’nin 2021 yılı içinde Covid-19’la mücadele için KKTC’ye yapacağı katkılar, bütçeye, reel sektöre, alt yapıya sağlayacağı destek, hibe ve krediler yer alıyor. Söz konusu Protokol ile KKTC’nin Covid-19 salgınını en az sıkıntı ile atlatması, ekonomik sıkıntıların aşılması ve yeni bir kalkınma sürecine girmesi ile ‘e-devlet’ sistemi için gerekli çalışmaların tamamlanması hedeflenirken, kamunun daha etkin ve verimli hale gelmesi ilgili adımlar da öngörülüyor.