İtalyan tenisçi Enrico Becuzzi, 2012 yılında Antalya Belek’te katıldığı turnuva sırasında rastladığı ve zor şartlarda sahiplendiği sokak köpeğine, 3 yıldır kendi evindeki diğer köpekle birlikte adeta gözü gibi bakıyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen ATP Challenger Turnuvasına katılan 42 yaşındaki İtalyan tenisçi Enrico Becuzzi, 2012 yılında Antalya’da yaşadığı bir hadiseyi anlattı. Belek’te katıldığı turnuva sırasında gördüğü bir sokak köpeğini sahiplendiği süreci aktaran Becuzzi, kendi köpeğine benzeyen sokak köpeğini zor şartlarda İtalya’ya götürdüğünü söyledi. Becuzzi, “2012 yılında Antalya Belek’te 10 bin Dolar ödüllü turnuva benim için iyi gitmedi. Maçlarım ve kondisyonum açısından hayal kırıklığına uğradığım sırada ikinci mağlubiyetimi aldıktan sonra antrenman yapmak için kortların olduğu bölgeye geldim ve siyah bir köpek gördüm. Evimde de ‘Sophie’ adında bir köpek besliyorum, ona benzediği için çok şaşırdım. Çok hoş bir köpek olduğunu gördükten sonra biraz sevmek istedim. Sevdikten sonra ‘onu sahiplensem nasıl olur acaba’ diye düşündüm. Sophie’ye çok iyi bir partner olacağını düşündüm. Üzerini temizledim ve otele götürmek istedim, ancak otelin resepsiyonundan içeri almadılar. Taksi ile içeri almak istedim, ancak taksi gelmeyince köpek kaçtı. ‘Kaderimde onu sahiplenmek yok demek ki’ diye düşünüp odama geçtim. Balkondan bakarken orada olmadığını fark ettim. Hava karardığında tekrar kortlara gidince köpeği yeniden gördüm. Ona, ‘Bu senin şansın’ dedim. 3 gün sonra İtalya’ya dönüyordum. Bir veteriner ile görüştüm. Köpeğin İtalya’ya götürülebilmesi için 3 ay karantina altında kalması gerektiği söylendi. Bu süreçlerin içerisinde köpeğin konaklama, yeme-içme masraflarını karşıladım ve 3 ay sonunda Antalya’ya başka bir turnuva için geldim. Uygun bir zamanda veterinere giderek köpeği ziyarete gittim, onu görünce çok duygulandım. Köpeğin karantina süreci tamamlanmayınca İtalya’ya geri döndüm. Başka bir turnuva için Mersin’e geldim. Turnuva bittiğinde köpeği aldım ve aktarma ile İtalya’ya gittim. Köpeğin ismini sevdiğim basketbol oyuncusu Ray Allen’den yola çıkarak ‘Ray’ koydum” dedi.
Üç yıldır severek baktığı iki köpeğinin çok iyi geçindiğini kaydeden Becuzzi, “Şimdi Ray ile Sophie mutlu bir hayat sürüyor. Köpeğin ne kadar şanlı olduğunu düşünüyordum ancak şimdi ben ne kadar şanslı olduğumu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi Serkan Berber, sokak köpekleri yararına zaman zaman kampanyalar düzenleyerek onlara kulübe yapılması, mama alınması ve beslenmesi gibi faaliyetlerde bulunduğunu, İtalyan sporcu ile bu konularla ilgili görüşmesi sonrasında, ilerleyen aylarda sokak köpeklerinin beslenmesi ve barınması ile ilgili yardımda bulunacağı sözünü aldıklarını dile getirdi.