Diyarbakır’da tutuklu ve hükümlüler için 7 dilde konser düzenlendi.
Diyarbakır yarı açık cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler için 7 dilde konser verildi. İpekyolu Gümrük Müdürlüğü çok amaçlı salonunda düzenlenen konserde sahne alan Yenişehir Sanat Lisesi ’çok dilli ve çok dinler topluluğu’ bir taraftan farklı dillerde söyledikleri ilahilerle izleyen tutuklu ve hükümlüleri mest ederken, diğer taraftan hareketli türkülerle coşturdu. Konseri, tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Gürkan Kütük, Cumhuriyet Başsavcıları ve kamu kurumlarının müdürleri izledi.
Konserin ardından teşekkür konuşması yapan Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Gürkan Kütük, türkülerin ana sütü gibi saf ve temiz olduğunu belirterek, "Bugün burada bir kez daha gördük ki aslında hangi dilde söylenirse söylensinler dili, dini, mezhebi, ideolojisi ve siyaseti yoktur türkülerin. Herkes onlardan bir şey bulur. Bizim geçmişten gelen bağımız ve ortak değerlerimizdir. Türküler her zaman dostluğun kardeşliğin ve barışın dili olmuştur. Yeter ki dinleyen ve söyleyenler sevgiyle dinleyip, sevgiyle söylesinler" dedi.
Diyarbakır’da üç cezaevinin bulunduğunu ve dönem dönem mahkumlar için çeşitli faaliyetler düzenlediklerini vurgulayan Kütük, şunları kaydetti:
"Hükümlülerin ıslahına katkı sağlamak ve onlara farklı bir gün yaşatmak için böyle bir organizasyon yaptık. Diğer cezaevlerimizde de önümüzdeki dönemlerde yapmayı düşünüyoruz. Sadece bunlar değil mahkumlar için yürüttüğümüz çeşitli çalışmalar da var. 15 farklı iş kolunda hükümlülerin tahliyelerinden sonra hayata daha çabuk adapte olabilmeleri ve meslek edinmelerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Mobilya, ekmek fırını, inşaat ve zirai çalışmalar kapsamında 250 hükümlü sigortalı olmak üzere çalışıyorlar. Ceza infaz kurumunda deterjan ve kozmetik ürünleri üretiyoruz. Kamu kurumlarına pazarlama aşamasındayız. Hatırı sayılır bir gelir elde ettik. Bunun bir kısmı hükümlülerle paylaşılıyor. Bundan sonraki aşamalarda daha farklı projeler olacak.”