Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Kendi tarihimizi Türkler, Kürtler, Araplar ve Acemlerle birlikte yazarız” dedi.
Kerkük Üniversitesini ziyaret eden Azizoğlu, Irak Bilimsel İlerden Sorumlu Yüksek Öğretim Bakan Vekili Dr. Selam Hoşcan, Kerkük Üniversitesi Rektörü Dr. Abbas Taki, akademisyenler ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Üniversiteler arası işbirliği çalışmalarının ele alındığı ziyarette, Bakan Vekili Dr. Selam Hoşcan, Türkiye merkezli Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin coğrafyamızda çok başarılı çalışmalar yaptığını ve Irak Üniversitelerinin küreselleşmesi ile Türkiye Üniversiteleri arasında çok önemli akademik işler yapılacağına inandıklarını belirtti. Hoşcan, üniversiteler arası işbirliğinde bilim ve akademik alanlarda Irak Üniversitelerinin Türkiye Üniversitelerinden büyük faydalar göreceklerini belirtti.
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Kerkük Üniversitesinin akademik olarak önemli bir yeri var. Tarihsel bir yeri var. Özellikle Türkmenlerin Arapların Kürtlerin hatta Ermenilerin Asurilerin yaşadığı ‘Küçük Irak’ diye algıladığımız bu güzel şehirde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.
Azizoğlu, üniversitelerin akademinin ilimle bilimle kardeşliği sevgiyi yayması, etnik ve mezhep yapısı ne olursa olsun kültürleri ne olursa olsun tüm kesimlere kardeşliği, barışı, sevgiyi, birlikte yaşamayı öğretmesi gerektiğini belirterek, “İnşallah İslam coğrafyasında barış, huzur, kardeşlik gelir birilerinin bizim tarihimizi yazdığı dönemler geride kalır. Kendi tarihimizi bizler Türkler Kürtler Araplar ve Acemler birlikte yazarız” dedi.
Kerkük Üniversitesi Rektörü Dr. Abbas Taki ise, konuşmasında Kerkük Üniversitesinin de üye olduğu Uluslararası Üniversiteler Konseyi başkanlığın da Türkiye üniversiteleri ve coğrafyamızdaki diğer üniversiteler ile işbirliği yapılmasına çok önem verdiklerini bu çalışmalardan aldıkları büyük katkıları belirterek kendileri için bu ziyaretin çok sevindirici olduğunu söyledi.