Yurtdışından gelerek ülkemizde eğitim gören yaklaşık 80 bin öğrenci, Uluslararası Öğrenciler Derneği (UDEF) tarafından 9 Mayıs Cumartesi günü 33 şehir merkezinde gerçekleştirilecek olan organizasyonla bir araya gelmeye hazırlanıyor.
Türkiye’de bulunan 160 ülkeden öğrencinin bir araya gelmesi beklenen büyük buluşma öncesi UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ve misafir öğrencilerin temsilcileri İhlas Vakfı’nı ziyaret ettiler.
Vakfın Bahçelievler’deki merkezinde gerçekleşen ziyarette UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat’a, organizasyon sorumlusu Nebi Urgancı ile 80 bin öğrenciyi temsilen Yemenli, Bangladeşli ve Gürcü birer öğrenci eşlik ettiler.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay vakıfta ağırladığı misafirlere vakfın bünyesindeki yurtlarda misafir ettiği uluslararası öğrenciler hakkında bilgiler verdi. İhlas Vakfı yurtlarında yaklaşık 300 uluslararası öğrenci misafir ettiklerini belirten Okyay, bu sayının artacağını söyledi. UDEF tarafından her yıl düzenlenen organizasyonun büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Okyay, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat’da bu organizasyonun gerçekleşmesinde STK’ların verdiği desteğe dikkat çekti. İhlas Vakfı’ndan büyük destek gördüklerini belirten Bolat, bu desteklerinden dolayı hem vakfın başkanı Av. Mehmet Okyay’a hem de İhlas Vakfı’na teşekkürlerini sundu.