Sağlık Bakanlığı Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Afet Birimine bağlı UMKE ulusal medikal kurtarma ekipleri geçtiğimiz hafta üç günlük bir eğitim kampı düzenledi.
Zonguldak genelindeki sağlık kurumlarında görev yapan toplam 23 UMKE personelinin katıldığı kamp Zonguldak İlinin Devrek İlçesinde bulunan Bostandüzü mevkiinde gerçekleştirildi. 9-10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen kampta Zor koşullarda hava yolu yöntemleri, enkaz güvenliği, fizik kondisyon ve mukavemet hareketleri, iple karşıdan karşıya geçiş konuları işlenirken, sağlık konularında yarışmalar yapılarak katılımcıların motivasyonu hep yüksek düzeyde tutuldu.
Kamptaki yapılan tatbikatlarda eğitimlerin tekrarlanmasının başarı seviyesinin arttırdığı bir kez daha gözlemlendi. Gece ve gündüz yapılan tatbikatlarda UMKE personelleri zor durumlarda yaralılara ulaşma, enkazdan yaralı çıkarma, kayıp yaralıyı arama ve medikal müdahalelerde donanımlı UMKE ekipleri her türlü olağan dışı durumda hazır olduklarını bir kez daha ispat ettiler.
Ayrıca yaralılara yapılan makyajda tatbikattaki müdahaleler kadar başarılı olup gerçeğini aratmadı. Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürü Bilal Cin; "Ekiplerimizin başarısı bizi her geçen gün gururlandırma ve sağlık konusunda güvende olduğumuzu hissettirmektedir. UMKE ekipleri olası olağan durumlar için sürekli eğitim ve tatbikatlar düzenleyerek, bilgi beceri ve yeteneklerini bir üst seviyeye taşımaktadırlar" dedi.