Marka Şehir Ankara Derneği (MARŞAD) Başkanı Ömer Faruk Uçman, uyuşturucu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gecekondu bölgelerinde yaşayan yoksul ailelerin çocuklarından oluşan bir koro kurmak istediklerini söyledi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Marka Şehir Ankara Derneği (MARŞAD) Başkanı Ömer Faruk Uçman ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Bezci, siyasetin başkenti Ankara’nın yeni vasıflarla marka haline gelmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Marka olmuş bir Ankara istiyorsak el ele verip yeni şeyler üretmeli, çalışmalıyız” dedi.
MARŞAD Başkanı Uçman ise, Ankara sevdalıları olarak dernek kurarken ATO Başkanı Bezci’den ilham aldıklarını söyledi. Ankara marka bir şehir haline gelinceye kadar dernek olarak projeler üreteceklerini ve çalışmalar yapacaklarını anlatan Uçman, Ankara Alışveriş Festivali’nin Ankara’nın tanıtılması açısından önemli olduğunu ve dernek olarak bu yıl daha profesyonel katkı sağlayabileceklerini söyledi. Uçman, Ankara Kalesi ve etrafına dair projeler yürütmek istediklerini anlattı. Uçman, Başkent’in gecekondu bölgelerinde yaşayan yoksul ailelerin çocuklarından oluşan bir gecekondu çocukları korosu kurmak istediklerini belirterek, ATO Başkanı Bezci’den çocuk korosu için destek istedi. Kullanımı çok küçük yaşlara düşen uyuşturucu maddeler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla koro çalışmalarına başlamak istediklerini söyleyen Uçman, “Çocuk koromuz üç aylık bir süre içinde hazırlandıktan sonra tüm törenlerde marşlarımızı söyleyebilecektir” dedi.
Bezci, MARŞAD’ın çocuk korosu kurma fikrini desteklediklerini ve mevzuatın elverdiği ölçüde her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.