İstanbul Valisi Vasip Şahin, HDP’nin Kazlıçeşme’de yapmayı planladığı mitingle ilgili kararı İlçe Seçim Kurulu’nun verdiğini hatırlatarak, “Hem siyasi partilerden, hem vatandaşlarımızdan sağduyulu davranmalarını, verilen kararlara uygun davranmalarını bekliyoruz” dedi.
Vali Şahin, “22. Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri”ne katıldı. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Şahin, HDP’nin Kazlıçeşme’de yapmayı planladığı mitingle ilgili konuştu. “Vilayet olarak bizim herhangi bir şekilde izin verme ya da vermeme yetkimiz 28 Mayıs itibariyle yok” diyen Şahin, “Çünkü son 10 günde Seçim Kanunu gereğince bu tür izni verme yetkisi ilçe seçim kurullarında. Dolayısıyla bizim herhangi bir şekilde yasakladığımız ya da izin verdiğimiz bir toplantı söz konusu değil. Bunu özellikle iki gündür kamuoyuna açıklamaya çalıştık. Böyle bir durum söz konusu değil” dedi.
İstanbul’da gelişebilecek her türlü eyleme ya da toplantıya yönelik olarak genel tedbirleri olduğunu belirten Şahin, “Ama biz burada hem siyasi partilerden, hem vatandaşlarımızdan sağduyulu davranmalarını, verilen kararlara mevcut mevzuatımıza, yasalara uygun davranmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, 7 Haziran’daki seçimlere ilişkin alınan tedbirlerin sorulması üzerine de, “Seçim döneminin başlangıcından beri tedbirlerimizi aldık. Seçim öncesi tedbirlerimiz, seçim günü uygulayacağımız tedbirlerimiz ve seçim sonrası uygulayacağımız tedbirler planlanmış durumda. Buna göre görev paylaşımları yapılmıştır” dedi.