VAN'ın Erciş ilçesinde, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanması yasak olan inci kefali avcılığı yaptıkları belirlenen 4 kişiye toplam 13 bin 80 lira para cezası uygulandı.
Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde avlanması yasak olan inci kefali için karadan ve Van Gölü'nde teknelerle 7/24 nöbet tutarken, ekipler Erciş ilçesi Bayramlı Mahallesi Çakıl Adası yakınlarında da kaçak avcılık yaptığı belirlenen 4 kişiyi suçüstü  yakaladı. Ekipler, balık avlamada kullanılan 2 kişilik şişme bot, 3 takım balıkçı tulumu, ağları suya sermek için hazırlanmış plastik şişe dubaları, ipler ve 250 metre misina ağ buldu.
Van İl Jandarma Komutanlığı kaçak avlanmayla ilgili açıklama yaptı. Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin bölgede 14 bin kişinin geçim kaynağı olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: 
"Van Gölü havzasının ve ülkemizin en önemli doğal kaynaklarından olan Van Gölü inci kefali stokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması önceliklerimiz arasındadır. Üremek için akarsulara göç eden inci kefallerinin üreme dönemi olan 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında gölde ve akarsularda korunması amacıyla yoğun bir faaliyet yürütülecektir. Bu amaçla kurumumuz gölde, akarsu ağızlarda ve kaçak balıkların taşındığı güzergahlarda yoğun bir faaliyet yürütülmektedir. Faaliyetlerde birinci hedefimiz, önleyici tedbirler ile inci kefallerinin canlı olarak kurtarılmasıdır. Bu kapsamda bot timlerimiz tarafından 16.04.2019 tarafından Van Gölü'nde bulunan Çakıl Adası bölgesinde kaçak balık avcılığı yapıldığı ihbarı alınmıştır. İhbar üzerine sahada denetimde olan bot timlerimiz tarafından hızla olay yerine intikal gerçekleştirilmiştir. Olay yerine gidildiğinde kaçak avcılık yapan 4 kişi yakalanarak şahıslara toplamda 13 bin 80 TL idari para cezası uygulanmıştır. Avcılık işleminde kullanılan 250 metre misina ağa el konularak ele geçirilen balıklar tutanakla ilgili kurumlara teslim edilmiştir. Ayrıca operasyonda, bir adet zodyak bot ve boy çizmeleri ele geçirilmiştir."

FOTOĞRAFLI