Guinnes Rekorlar Kitabı’nda yerini alarak dünya markası haline gelen Van kahvaltısı, İstanbul Başakşehir’de şube açtı.
Açılışa Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Genel Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu ve yönetimi, sanatçı Ahmet Poyrazoğlu, Van dernekleri başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldı. Kalitesiyle tüm dünyaya nam salan Van kahvaltısı, İstanbul’un da vazgeçilmezi oldu. Eyüp’te yıllardır hizmet veren İş Adamı aynı zamanda Van Kahvaltı Salonları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Aygün, kahvaltı sektöründe marka haline gelerek ikinci şubesini Başakşehir’de açtı. Kurdele kesiminin ardından bir açıklamada bulunan Aygün, “Van kahvaltısı bir dünya markasıdır. Bu marka asırların birikimiyle oluştu. Dolayısıyla bu sektöre adım attığımız ilk günden itibaren kaliteye önem verdik. Taviz vermeden, orijinal haline dokunmadan yıllardır misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.
VİŞAD Genel Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu ise, Van kahvaltısı’ın sadece bir kahvaltı salonu değil, aynı zamanda ilin kültürü açısından da önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, “Yıllardır Eyüp’te hizmet veren Van Kahvaltı salonu, başta kalitesi olmak üzere her yönüyle Van’ımızı tanıtan bir kültür elçiliği görevini üstlenmiştir. Van kahvaltı salonları giderek yayılıyor. Bu da bizi son derece mutlu etmektedir” ifadelerini kullandı.
Van kahvaltısı adı altında birçok yerin açıldığına ancak ilin kültürüne uygun olmayan bazı uygulamaların kendilerini endişelendirdiğini belirten Hatunoğlu, “Biz VİŞAD olarak bu durum karşısında bir eylem planı hazırlıyoruz. Derneğimizin Gıda Komitesi Başkanı Mehmet Zeki Aygün ile bu raporu en kısa zamanda VANTSO yönetimiyle paylaşacağız. İnşallah bu sıkıntıyı da en kısa sürede aşarız” diye konuştu.