Tuşba belediyesi sınırları içerisinde olan 800 metrekarelik yeşil alanın bir vatandaş tarafından etrafına ihata duvarı çekilerek işgal edilmesi şaşkınlığa neden oldu.
AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanlarını hayrete düşüren olay, Abdurahman Gazi mahallesinde yaşandı. Belediye tarafından düzenlemesine başlanarak içerisine fidan dikilen ve kaldırım çalışması yapılan parkın bitişiğinde evi olan S.A., iki hafta önce 70 bin lira harcayarak alanın çevresine iki metre yüksekliğinde duvar ördü. S.A.’nın parkı kendi mülkiyeti gibi kullanmaya başlaması üzerine mahalleli şikayetçi oldu. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe olay yerine giderek belediye iş makinelerini parka getirterek duvarı yıktırdıktan sonra enkaz kaldırılana kadar çalışmaları takip etti.
Belediye Zabıta Müdürü Osman Sevinç, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek "Parkta daha önce ağaçlandırma ve kaldırım çalışması vardı. Bu çalışmaları yaptıktan sonra vatandaş buraya gelerek bu arsayı kendine tahsis edip, etrafını duvarla örmesi akıllara zarar bir durum. Kişi hakkında yasal işlemler yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Park etrafına örülen duvar yıkıldı. Park yeniden ağaçlandırılarak halkın hizmetine açılacak" dedi.
Yaşanan olayların ardından Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, parkta gerekli onarım çalışmalarına başlayarak bir kaç hafta içerisinde tekrar yeşillendirerek halkın hizmetine sunulacağını ifade etti.