Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti sürüyor. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Fatih Belediyesi tarafından döner, ayran ve karpuz ikramında bulunuldu. Demokrasi nöbetine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İşadamı Ethem Sancak da katıldı.
Vatan Caddesi üzerindeki platformda vatandaşları selamlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, demokrasi nöbeti tutanlara hitap etti. Başkan Demir, “Hele bu yürekli milletin karşısında çelikten tanklarını bile bırakıp kaçtılar. Bu millete teslim oldular” dedi.
‘Bu millete teslim oldular’
Başkan Mustafa Demir, “Bu millet kendisine hain olan, değerlerine hainlik yapan, ülkesine hainlik yapan sözüm ona o asker kılığındaki teröristin apoletini bir gecede söküp attı. Kırk yıldır o apolete sahip olmak için uğraştılar. Kırk yıldır içeride ve dışarıdaki onların işbirlikçileri ile uğraştılar. Cumhurbaşkanımız iki gün önce söyledi. Bu darbe senaryosu dışarıda, oyuncuları içeride olan bir darbedir. Bunların bu kadar akılları yok. Bu organizasyonu gerçekleştirecek akılları yok. Dışarıdan önlerine ne konduysa aynısını yaptılar. Ama ne oldu biliyor musunuz? Bunlar ne kadar hazırlanırsa hazırlansınlar. Bunlar ne kadar takviye yaparlarsa yapsınlar, bunlar ne kadar apoletleri, makamları ve mevkileri ne olursa olsun hepsinin ortak özelliği korkak olmalarıdır. Hele bu aziz milletin karşısında, hele bu yürekli milletin karşısında çelikten tanklarını bile bırakıp kaçtılar. Bu millete teslim oldular” dedi.
‘Böyle bir milletin ferdi olmaktan onur duyuyoruz’
Bunların henüz bu milleti tanımadıklarını ifade eden Başkan Demir, “Ama bir şey daha vardı. Bu milleti aslında diğer dünya milletleri de tanımıyordu. Dünyanın dört bir köşesinde yaşayan tüm millet, demokrasi söz konusu olduğunda, insan hakları söz konusu olduğunda, milli irade söz konusu olduğunda, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda, istiklal söz konusu olduğunda nasıl cesur gövdesini çelikten tankın önüne koyacak kadar cesur bir millet olduğunu dünyaya ispatladı. Böyle bir milletin ferdi olmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Vatan Caddesi’ndeki demokrasi nöbetine katılan İş Adamı Ethem Sancak burada yaptığı konuşmada, “ 19 gündür nöbettesiniz. Öyle görülüyor ki, vatan söz konusu ise başkomutanın emri ile 19 yıl nöbet tutmaya hazırsınız” dedi.
İşadamı Sancak sözlerini şöyle sürdürdü;
Maşallah size. Meydan meydan dolaşıyoruz. Nöbetleri kutlamaya, nöbetleri kutsamaya gidiyoruz. Taksim’de, Esenler’de, Kısıklı’da demokrasinin nöbetçileri ayakta. Bin kere maşallah size. 19 gündür 78 milyon insan her meşrepten, her kavimden, her din ve dilden bu vatanın evlatları vatanlarını savunmak için işgale karşı can siperine direniyorsunuz. Pazar günü Yenikapı’da toplanacak milyonlarca neferiyle sesleneceğiz tek dişi kalmış canavara. Diyeceğiz ki, hodri meydan. Sen artık eski dünyasın, yenidünya doğruluyor ve bin yıllık geçmişinde olduğu gibi bu millet yeni ayağa kalkan yenidünya lideri gelecek. Lideriyle, neferiyle ve bütün imkânlarıyla ümmete ve mazlum milletlere liderlik edeceğiz diye haykıracağız değil mi? Şimdiden kazanız mübarek olsun. Allah sizinle olsun.”
15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. 19 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşların ihtiyaçları Fatih Belediyesi tarafından karşılanırken, bu akşam demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara döner, ayran ve karpuz ikramında bulunuldu.
Kurulan döner tezgâhlarında kesilen dönerler vatandaşlara servis edilirken, Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan ikramların gece boyunca 6 bin kişiye dağıtılacağı öğrenildi.