Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde seçim çalışmaları sırasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan Ziraat Bankası Şubesi, okul ve doğalgaz isteyen bir vatandaş, taleplerinin gerçekleşmesi durumunda dana keseceğini söyledi.
Seyitgazi ilçe merkezinden Kırka mahallesine geçen Bakan Avcı, burada seçim irtibat bürosunda partililere ve vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Bu sırada, bir vatandaş ile Bakan Avcı arasında geçen diyalog çevrede bulunanları güldürdü. İlçeye yapılması planlanan çalışmalar hakkında konuşan Bakan Avcı, “Merkeze doğalgazın gelme konusu vardı. Onun sözünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı vermişti. Ben de buradan bir kere daha teyit etmek için söylüyorum” dedi.
Bakan Avcı, Ziraat Bankasının bir şubesinin mahalleye yapılması durumunda bir vatandaşın dana sözünü olduğunu duyması üzerine, vatandaşa dönerek, “Okula ne olacak? Okul yapımı olacak asıl oraya bir dana’ diye espri yapması üzerine vatandaş söz vererek ‘inşallah’ diyerek cevap verdi.
Bakana yapılacaklar için söz veren Arif Hulisi Ünal, “Mahalleye doğalgaz getirir, meslek lisesi yaparsa söz Bakan beyin önünde keseceğim. Benim sözümü bilirler” diye konuştu.