Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Akveren Mahallesi’nde muhtarın hayatını kaybetmesi nedeniyle yapılan seçimi, ölen muhtar Rüstem Gül’ün oğlu olan Hüseyin Gül 1 oy farkla kazandı.
Elbistan’a bağlı Akveren Mahallesi’nde, genel seçimlerin yanı sıra muhtarlık seçimi heyecanı da yaşandı. Akveren’de, Rüstem Gül’ün 4 dönem muhtarlık yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayatını kaybetmesi dolayısıyla muhtarlık seçimleri gerçekleştirildi. Seçimlere merhum muhtar Rüstem Gül’ün oğlu Hüseyin Gül ile birlikte Cuma Gümüş ve Abdurrahman Dal aday olarak katıldı. Akveren İlkokulu’nda kurulan iki sandıkta kullanılan oyların 370’i geçerli sayıldı. Oy sayımı sonrasında merhum muhtar Rüstem Gül’ün de oğlu olan muhtar adayı Hüseyin Gül 150 oy aldı. Diğer aday Cuma Gümüş ise 149 oy aldı. Sandıklardan Abdurrahman Dal’a ise 71 oy çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre Hüseyin Gül, 1 oy farkla Akveren Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu.
Genç Muhtar Hüseyin Gül, seçim sonrasında yaptığı değerlendirmede kendisine oy veren ve vermeyen tüm mahalle halkına teşekkür etti.
Merhum babası Rüstem Gül’ün 20 yıl muhtar olarak Akveren Mahallesi’ne hizmet ettiğini hatırlatan Gül, “Seçimi geride bıraktık ve 1 oy farkla muhtar seçildim. Şahsıma destek veren ve vermeyen tüm mahalle halkımıza teşekkür ediyorum. Babam, rahmetli olmadan önce 20 yıl Akveren’e muhtar olarak hizmet etti. Ben de onun bu hizmet anlayışını en iyi şekilde devam ettirmek için çalışacağım. Bana verilen bu kutsal görevin bilincinde olarak mahallelimizin hizmetinde olacağım” diye konuştu.