İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı politikaları eleştirmesiyle tanınan Yahudi asıllı ünlü akademisyen Prof. Dr. Norman Finkelstein, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteğiyle Ankara’da seminer verecek. Finkelstein, “Kurgu ve Gerçek Arasında Filistin-İsrail Sorunu” konusunda bir konuşma yapacak.
Sınır Tanımayan Gençlik Derneği tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle yürütülen “Dünyayı Keşfe Çıkıyoruz” projesinin aylık seminerlerinin ikincisi, bu hafta sonu Ankara’da gerçekleştiriliyor. “Kurgu ve Gerçek Arasında Filistin-İsrail Sorunu” başlıkla seminerin konuşmacısı oldukça dikkat çekiyor. Yahudi olmasına karşın İsrail’in Filistin halkına yaptıklarını savunmadığını her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Norman Finkelstein, seminerin konuşmacısı olacak.
Siyaset bilimci, yazar, aktivist ve akademisyen kimliğiyle tanınan, kitapları 50 dilde yayınlanan Finkelstein, Yahudi olmasına karşın İsrail’in Filistin topraklarında yaptıklarına karşı fikirlerini beyan ettiği için adından sıkça söz ettiriyor. Siyonizm, İsrail’in Filistin’i işgali gibi konularda yazılar kaleme alan, Holokost Endüstrisi kitabıyla da İsrail’i sert bir dille eleştiren Finkelstein’in semineri, Ankara’da bulunan Vefa Sosyal Gelişim Merkezi’nde 9 Mayıs 2015 günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.