Rize’de 20 yıldır yanağındaki ağrılardan şikayet eden 88 yaşındaki hastanın yanağından 3 cm çapında demir parçası çıktı.
Rize’de yaşanan ilginç olayda yanağında bitmek bilmeyen ağrılardan şikayet eden 88 yaşındaki hastanın yanağından, yapılan operasyonla 3 cm çapında demir parçası çıkartıldı. Yanağındaki ağrılardan şikayet eden 88 yaşındaki İshak İslamoğlu, yakınları tarafından Rize Devlet Hastanesi doktorlarından Genel Cerrah Salih Erkul’a götürüldü. Erkul, çekilen röntgende hastanın yanağında 3 cm çapında yabancı bir cisim tespit etti. Cismin tükürük bezlerine çok yakın olmasına rağmen Erkul tarafından gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile cisim yerinden alındı. Hastanın yanağından çıkan 3 cm çapındaki yabancı cismin demir parçası olduğu anlaşıldı. Durum hasta yakınlarını ve doktoru şok etti.
İsmail İslamoğlu yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce bir kaza yaşadığını hatırlatarak, “Testere ile odun keserken birisi geçiyordu. Nazar etmiş olacak testere parçalandı. Yanağıma çarpan parçalar oldu. O gün bugündür yanağım hep ağrır. Gittiğim doktorlar pansuman edip ilaç verip gönderdi. Ağrılar artınca Salih beye geldik. Ameliyat ile yanağımdan demir parçasını çıkarttı” dedi.
İsmailoğlu’nun torunu Hatice Dil ise yaptığı açıklamada, “Sürekli yanak ağrısından şikayet ederdi. Doktora getirdik. Yapılan incelemede dedemin yanağında yabancı bir parça olduğu tespit edildi. Ameliyatta bu demir parçası çıktı. Büyük şaşkınlık yaşıyoruz. Bugüne kadar doktorların bunu fark etmemesi bizi şaşırttı. Dedem bu olayı nazara bağlıyor” diye konuştu.
Hastanın yanağından çıkan demir parçasının geçmişte parçalanarak hastanın yaralanmasına neden olan demir testereden kopan bir parça olduğu tahmin ediliyor.