Yozgat Gelingüllü Barajı’nda kaçak olarak yakaladıkları balıkları satmaya götüren 3 kişi yakalandı. Şahısların yakaladığı 150 kilogram balığa el konuldu.
Yozgat’ta balıkları yumurta bırakma zamanında yakalayan kaçak avcılar yakalandı. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kaçak olarak yakaladıkları balıkları satışa çıkaran 3 kişi yakalanırken, yaklaşık 150 kilogram sazan balığına el konuldu. El konulan balıklar Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağındaki köpeklere verildi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağtepe, 1 Nisan tarihi itibariyle Yozgat’ta baraj ve göletlerde balık avlanmasının yasaklandığını belirterek, “Bu dönem balıkların yumurta bırakma dönemidir. Yasak olmasına rağmen yaklaşık 150 kilo kaçak yakalanmış balık yakaladık. Balıkların tamamında yumurta var ve balıklar yumurtalarını bırakamadan yakalanmış” dedi.
Balıkların yavrulama dönemlerinde balıklar yakalandığı takdirde bir sonraki dönemde avlanacak balık bulunamayacağını ifade eden Ağtepe, “Su ürünlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması için vatandaşlarımızın ve avcıların yasaklara uyması gerekir. Aksi takdirde bir sonraki döneme avlanacak balık bulunamaz. Bu avlanma ile balıklar binlerce yumurtayı bırakamamıştır” diye konuştu.
Denetimlerin aralıksız devam ettiğini ifade eden Ağtepe, “Yakalanan avcılara yasalar gereği kişi başına bin 80 lira idari para cezası kesilmiştir. Yakalanan balıklar ise soğuk zincirine uygun nakil yapılmadığı için de belediye hayvan barınağına verilmiştir” şeklinde konuştu.