Sancaktepe Belediyesi tarafından hizmete açılan Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı’nın içinde bulunan parkın adına Türk Edebiyatı’nın usta ismi merhum Yaşar Kemal’in adı verildi.
Sancaktepe Belediyesi, vatandaşların hoşça vakit geçirip, sosyal etkinliklere katılabileceği Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı’nı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açtı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni Sancaktepe Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce belirterek, “Sancaktepe’nin gelişimini yerinde görmekten ve yüksek standartlarda bir şehircilik anlayışı ile Sancaktepe’ye hizmet edildiğini bizzat takip etmekten dolayı son derece memnunum. İstanbul’un genç ve dinamik ilçesi Sancaktepe yapılan yatırımlar ve insan odaklı hizmet anlayışı ile İstanbul’un vitrin ilçesi haline gelmiştir. İlçemiz yeni açılan cadde ve yollarıyla, yepyeni dev kültür merkezleri, spor kompleksleri, parkları, bahçeleri, donatı alanları, sosyal yaşam alanları, sağlık merkezleri, bilgi evleri, gençlik merkezleriyle bir cazibe merkezi, bir çekim merkezi olmuş durumda” dedi.
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i çalışmalarından dolayı tebrik eden Bakan Güllüce, “Altı yıl gibi kısa bir süre içinde yaptığı hizmetlerden dolayı Sancaktepe ilçesini İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri haline getiren Başkan İsmail Erdem ve ekibini tebrik ediyorum. Bugün burada hizmete açılan Emek Mahallesi Sosyal tesislerinde Sancaktepe halkının çocukları ile birlikte hoşça vakti geçirmelerini diler, Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı’nın Emek mahallemize, ilçemize ve İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“HİZMET ÇITAMIZI YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞTIK”
Törende konuşan Başkan İsmail Erdem ise, ilçeye değer katacak olan bu büyük projeyi Sancaktepe halkına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Sancaktepe’de sizlere daha iyi ve daha yenilikçi hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Sizlerin destekleriyle şu ana kadar hizmet çıtamızı yükseltmek için çalıştık. Dileriz, bu tesisimizle birlikte Sancaktepe’mizin silüeti daha güzelleşecek. Sizlerin de çocuklarınızla birlikte hoşça vakit geçirebileceğiniz, spor yapabileceğiniz, hafta sonlarınızı çok uzaklara gitmeden, burada, Sancaktepe’mizde, Emek mahallemizde geçirmekten memnuniyet duyacağınız bir tesisi kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NDEN USTA YAZAR YAŞAR KEMAL’E VEFA
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, konuşmasında ayrıca geçtiğimiz Şubat ayında aramızdan ayrılan Türk Edebiyatı’nın usta ismi Yaşar Kemal’in adının Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı içinde yer alan Park’a verildiğini belirtti.
Yapılan Konuşmaların ardından içinde 2 adet sauna, 2 adet yüzme havuzu, seminer salonu, çocuk oyun alanları, restoran ve kafenin de bulunduğu Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.