Türkiye’nin 4’üncü, Akdeniz Aniversitesi’nin (AÜ) ikinci yüz nakli hastası Turan Çolak dünya evine girdi. Çolak, “Hayatımın en mutlu günündeyim” dedi.
İzmir’in Kiraz ilçesinde 3 buçuk yaşındayken ocağa düşmesi sonucu yüzü yanan Turan Çolak, 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzünün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 2012 yılında yapılan operasyonla nakledilmesiyle Çolak’ın hayatı değişti. Çolak bu operasyonla Türkiye’nin 4’üncü, Akdeniz Üniversitesi’nin ise 2’nci yüz nakillisi oldu.
37 yaşındaki Turan Çolak, hastanede tanıştığı Bircan Baysal, 08 Ağustos 2015 tarihinde aile büyüklerinin katıldığı sade bir törenle İzmir’in Kiraz ilçesinde nikah kıymıştı. Çiftin AÜ Öğrenci Lokali’nde düğün yapmaya karar vermesi üzerine hazırlıklar başlatıldı. 08 Eylül 2015 tarihinde dünya evine girmek isteyen Çolak çifti, AÜ Öğrenci Lokali Düğün Salonu’na geldi. Düğünde Turan’a yeni yüzünü nakleden ekibin başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan da genç çifti yalnız bırakmadı.
Havai fişekli gösteriyle düğün salonuna gelen Turan Çolak ve Bircan Baysal’ın mutlulukları görülmeye değerdi. Turan Çolak salonda gelinin duvağını açarak alnından öptü. Çift daha sonra birlikte dans etti. Dans eden çiftin mutluluklarına yakınları da pistte dans ederek ortak oldu.
“HAYATIMIN EN MUTLU GÜNÜNDEYİM”
Mutluluğunu ifade eden Çolak, “Hayatımın en mutlu günündeyim, sevdiğim insanla hayatımı birleştiriyorum. Bugünleri hayal etmiştim hayatım değişti. Hastanede tanışmıştık, 1 yıldır tanışıp konuştuk bu günlere geldik. Malulen emekli oldum buraya yerleşip burada yaşayacağız” dedi.
Gelin Bircan Baysal ise “Çok mutluyum. Ömür boyu mutlu olmayı diliyorum” diye konuştu.
Düğün töreni Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ile genç çiftin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle devam etti.