Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yıl dönümü dolayısıyla sabah yapılan şafak ayininin ardından Yeni Zelanda Anıtı’nda da anma merasimi düzenlendi.
Conkbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda düzenlenen tören Yeni Zelanda Bandosu’nun konseriyle başladı. Törende konuşan Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Yeni Zelandalıların ruhları, kanları, terleri ve gözyaşlarının Conkbayırı’nda olduğunu söyledi. Key, anma törenine gösterdikleri önem ve misafirperverlik için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türk halkına teşekkür etti. Daha sonra Galler Prensi Harry, Yeni Zelanda Anıtı’nda Çanakkale Savaşı’nda savaşmış bir askerin günlüğünden bir bölüm okudu.
Konuşmanın ardından çelenk sunuldu. Prens Charles, Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İrlanda Cumhurbaşkanı Mihael Higgins ile savaşa katılan diğer ülke temsilcileri anıta çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Türk ve Yeni Zelanda milli marşlarının çalınmasıyla devam eden tören, barış duaları ile anma kasidesinin okunmasıyla sona erdi. Bu merasimle birlikte Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yıl dönümü anma törenleri de tamamlanmış oldu.