Yozgat’ta sanayi esnafı şehitler için gıyabi cenaze namazı kılıp, şehitliği ziyaret ettikten sonra İl Jandarma Komutan Albay Selçuk Yıldırım’a Türk bayrağı hediye etti.
Yozgat Marangozlar ve Maden İşleri Esnaf Odası, Sanayi Sitesinde, son günlerde yaşanan terör saldırılarını protesto edip, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazından sonra şehitliği ziyaret eden sanayi esnafı şehitler için Kuran’ı kerim okuyup dua etti. Daha sonra araçlarla konvoy halinde Yozgat İl Jandarma Komutanlığına gelen esnaf İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım’a Türk bayrağı hediye ettiler.
Esnafı karşılayan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, yapılan bu ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Vatanımız milletimizi, ülkemizi ebediyen korumak için bizler canlarımızı her zaman feda etmeye hazırız. Bu kahraman Yozgat’ın değerli evlatları bizleri buraya gelerek gururlandırdınız. Yozgat nüfus ortalamasına göre Türkiye’nin en çok şehit ve gazi veren ilidir. Sizlerle gurur duyuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Vatana hepimizin canı feda olsun, hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Marangozlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Ünlü, şehitler anısına, bütün sanayi esnafı adına Türk bayrağını öperek İl Jandarma Komutanı Albay Yıldırım’a verdi. Bayrağı öperek alan Yıldırım, “Türk ve İslam geleneğinde hediyeyi hediye etmek adettir. Bu hediyenizi yarın şehit olan polisimizin ailesine hediye etmek istiyorum. Allah bu ülkeye memleketimize başka acılar yaşatmasın. Silahlı kuvvetlerimiz, ordumuz çok büyüktür, bir tek şehidin misli ile öcü alınacaktır. Sizler gibi bu vatanı milleti seven insanlar çok fazla. Biz askerler bu vatanı milleti sizler gibi çok seviyoruz. İnşallah bu üzerinden geçtiğimiz zor günler geçecek. Ben sizlerinden gözlerinizi kırpmadan canlarınızı feda edecek düzeyde olacağını biliyorum. Hepiniz seve seve canlarınızı bu ülke için feda edeceğinizi biliyoruz. Bizlerde sizlerle aynı duygu içerisindeyiz, canlarımız bu millete vatımıza feda olsun” diye konuştu.
Esnaf daha sonra tekbir getirip, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak, İl Jandarma Komutanlığı önünden ayrıldı.