Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Balkanlar’da bulunan düşünce kuruluşları ile Türkiye’deki düşünce kuruluşlarını bir araya getiriyor. SETA ve Balkan ülkelerindeki çeşitli düşünce kuruluşları, Ankara’da bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunulacak.
Soydaş ve akraba toplulukların bulunduğu ülkelerdeki düşünce kuruluşları ile Türkiye’deki düşünce kuruluşları YTB’nin öncülüğünde bir araya geliyor. Proje kapsamında Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Latin Amerika’da bulunan ülkeler ile Türkiye’deki düşünce kuruluşları arasında iletişim ve işbirliğinin artırılması hedefleniyor.
Proje kapsamında Düşünce Kuruluşları Buluşması Programları’nın ilki Balkan ülkelerinde bulunan düşünce kuruluşları ile gerçekleştiriliyor. YTB desteğiyle Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Romanya, Arnavutluk, Slovenya ve Yunanistan gibi ülkelerde bulunan düşünce kuruluşları ile bir araya gelecek. Balkan Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Buluşması adıyla gerçekleştirilecek programa Balkanlardan 22 düşünce kuruluşu temsilcisi ve Türkiye’den düşünce kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, kamu kurumu temsilcileri katılacak.
10-12 Haziran tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Balkan Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Buluşması’nda gerçekleştirilecek panel ve oturumlarda farklı başlıklarda görüş alışverişinde bulunulacak. Öte yandan kültürel etkinliklerin de yer alacağı organizasyona yurtdışından katılan düşünce kuruluşu temsilcileri, Türkiye’nin ilgili kurum ve kuruluşlarını ziyaret etme fırsatı bulacak.
Balkan Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Buluşması programına katılacak düşünce kuruluşları: Dragan Popovic, Policy Center - Sırbistan, Sasa Dordevic, Belgrade Center for Security Policy, Sırbistan, LeonMalazogu, Democracy for Development - Kosova, Skender Perteshi, Kosovar Center for Security Studies, Kosova, Magdalena Lembovska, Analytica, Makedonya, Mile Aleksoski, Center for Researchand Policy Making, Makedonya, Dzenana Kapo, Centrefor Political Studies - Bosna Hersek, AlidaVracic, Populari, Bosna Hersek, MuhamedJusic, Center for Advanced Studies, Bosna Hersek, Ognyan Minchev, Institute for Regoionaland International Studies- Bulgaristan, Emil Tsenkov Georgiev, Center for the Study of Democracy, Bulgaristan, Agnes Nicolescu, Aspen Institute, Romanya, George Adrian Visan, Romanian Energy Center, Romanya, Damian Cristian Alexandru, Romanian Center forEuropean Policies, Romanya, Nenad Koprivica, Centrefor Democracyand Human Rights, Karadağ, JadrankaPolovic, Institute for Europeanand Globalization Studies, Hırvatistan, EbiSpahiu, Albanian Institutefor International Studies, Arnavutluk, Bakhatyar Aljaf, International Institute for Middle-East and Balkan Studies, Slovenya, ,Ilias Roubanis, Institute of International Relations, Yunanistan.