Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın açılışı yapılacak olan Yüksekova havalimanında son hazırlıklar tamamlandı. Açılış töreni öncesi son hazırlıkları yerinde incelemeye gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, havalimanının son durumu ile ilgili açıklama yaptı. Yüksekova havalimanını söz verildiği gibi 26 Mayıs itibariyle açacaklarını belirten Yıldırım, “Ufak tefek eksiklikler kalmış olsa da şu an meydan operasyona hazır. Yarın uçaklarımız inecek. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız teşrif edecekler. Açılışı yapılacak, ondan sonra da tarifeli sefer başlayacak. Hatta aynı gün, yani yarın bile tarifeli seferimiz var. Yolcularımız gidip gelmeye başlayacak. Bölgenin ekonomisi ve sosyolojisinin gelişimine çok katkıda bulunacak. Hepimiz için çok güzel bir proje bu. Bütün havalimanlarımızdan farklı bir proje. Türkiye’nin en ucunda olan bir yer. Dağlık, yüksek ve zor çalışılan bir yer. Kış şartlarının ağır olduğu bir yer. Buna rağmen Allah’a şükür bu projemizi tamamladık ve hizmete veriyoruz. İnşallah bu kardeşlik projesi hepimizin kardeşliğine vesile olur” dedi.
Yüksekova halkının seferlere ilgi göstereceğini beklediklerini ifade eden Yıldırım, “Düzenli bir şekilde seferler devam edecek. Bu arada biz de eksiklerimizi hızla tamamlayacağız. En fazla bir buçuk ay içerisinde diğer kalan eksiklikler tamamlanacak ve örnek bir havalimanı olarak çalışmaya devam edecek burası” diye konuştu.
Yüksekova havaalanına inen DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet’le son hazırlıklarla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.
Açılışa hızla hazırlanan havaalanında bugün temizlik çalışmaları ve çevre düzenlemesi devam ediyor.