Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında KYK yurtlarında kalan öğrencilere “Son Mektup” filmini ücretsiz olarak izleme imkanı sundu.
Genç potansiyeli ile Türkiye’nin en büyük kurumlarından olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilere yönelik Çanakkale Savaşı’nın 100. yılına özel programlarına devam ediyor. Tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nın yıl dönümünde “Çanakkale Sinema Günleri” etkinliğiyle sinema salonlarına akın eden yaklaşık 20 bin genç, dedelerinin hikayesine tanıklık etti. 18 Mart 2015 tarihinde vizyona giren "Son Mektup" filmi, öğrenciler tarafından tüm illerde yoğun ilgi gördü. Filmin ardından görüşlerini bildiren gençler, büyük fedakarlık gösteren ecdatlarının mirasına sahip çıkmak ve onların ruhlarını şad etmek için daha fazla çalışacaklarını belirttiler.
12 yılda eğitsel, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin sayısının yaklaşık yüzde 268 artışla 158 bin 655’ten 583 bin 990’a ulaştığı Kredi Yurtlar Kurumu’nda etkinliklere katılım gün geçtikçe artıyor. "Kuruluştan Çanakkale’ye" adlı etkinlikte tüm illerden bin öğrenci, Söğüt’ten başlayıp Çanakkale’de sona erecek tarih ve medeniyet gezisine katılacak.