Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül, Fransa’nın Bordo şehrinden gelen Türk kökenli öğrencileri kabul etti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Bülbül, ‘Gençlik köprüleri Projesi’ kapsamında Fransa’dan gelen Türk kökenli öğrencileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları başkanlığı toplantı salonunda kabul etti. Kabulde, Türk Fransa Dostluk Derneği Başkanı Sait Taran, Fransa Belediye Meclisi üyesi Aysel Azık da katıldı.
Bülbül, ‘Gençlik Köprüleri’ projesinin geçen yıl başladığını ve bin 500 öğrencinin bu proje ile Türkiye’ye geldiğini belirterek, Türkiye’nin kat ettiği mesafenin, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin tanıtılmasını sağladıklarını aktardı. Bülbül, “Biz oradaki sivil toplum örgütü aracılığıyla yapalım istedik. Gençler, Türkiye’ye gelebilirler ama gençlerle ilgilenecek, diyalogu sürdürecek sivil toplum örgütlerine ihtiyacımız var. Çok daha birikimli, donanımlı, ülkenizi yakından görmüş gençler olarak bulunduğunuz ülkelerde çok daha gururlu, dik bir yürüyüşü nem ailenizi, kendinizi hem de Türkiye’yi temsil edersiniz” ifadelerini kullandı.
Yurtdışında yaşayan vatandaşların faaliyetlerini takip eden bir kurumun olduğunu söyleyen Bülbül, “Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine destek veriyoruz. Türkiye Avrupa tarafından fonlanan ülke değil, Avrupa’daki vatandaşlarını fonlayan, onlara destek veren ülke konumunda. Biz, sizlere bir miras bıraktık. Gerek bulunduğunuz gerekse Türkiye’yi yönlendirecek, şekillendirecek olan sizlersiniz” şeklinde konuştu.
Öğrencilere oy kullanmanın önemine işaret eden Bülbül, öğrencilerin akademisyen, doktor gibi aktif konumlarda olması gerektiğini ifade etti.
Bülbül, öğrencilere Ermeni meselesi ve Ahıska Türkleri ile ilgili görüşlerini sordu. Söz alan öğrenciler Ermeni meselesi konusunda Fransa’da konuya tek taraflı yaklaşıldığını belirterek, Fransa tarih kitaplarında Ermeni meselesinin anlatıldığını fakat Türk şehitler hakkında bilgi verilmediğini aktardılar.
Bülbül, şunları kaydetti:
“Hem Türkiye seçimlerinde hem de bulunduğunuz ülke seçimlerindi oy kullanmalısınız. Ne kadar Türkiye seçimlerinde oy kullanılırsa, Türkiye’ye yönelik ilginizin olduğunu, Türkiye’ye değer verdiğinizi ortaya koyar. Bulunduğunuz ülkede oy kullanmazsanız, o ülkeyi önemsemediğinizi, o ülkenin geleceğinde fikrinizin olmadığını gösterir. Biz bunun tam tersini ifade ediyoruz.”
Bülbül, Ortadoğu’da Kafkaslarda Türk toplulukları olduğunu hatırlatarak, Türk milletinin mağrur olduğunu ve bunu dillendirmediğini söyledi. Bülbül, “Osmanlı Devleti yılları, ülkenin toprakları kaybedilmiş. Türkler katledilerek Anadolu topraklarına sığınmışlar. Akın akın Türkiye’ye geliyorlar. Rusya Türkiye’ye savaş açmış. Orada mücadele veriyoruz. Ruslarla birlikte mücadele eden Ermeni çeteleri var. Hem Ruslarla birlikte hareket ediyorlar hem de Türkleri öldürüyorlar, katlediyorlar. Böyle bir ortamda her iki taraf için acı, her iki tarafı da üzen sonuçlar söz konusu oluyor. Osmanlı kendi güvenliğini sağlamak için Ermenileri başka yere götürüyorlar. Türkiye veya Osmanlı bugünün Türkiyesi değil” diye konuştu.