İstanbul ve çevre illerden Bayrampaşa’da düzenlenen Satranç Turnuvası’na katılan yüzlerce sporcu, dereceye girebilmek için mücadele etti. Doğuştan görme engelli milli satranç sporcuları Selim-Kerim Altınok kardeşler de müsabakaya katılan sporculara destek verdi.
Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası’nda İstanbul ve çevre illerden gelen sporcular dereceye girebilmek için ter döktü. 3 farklı kategoride düzenlenen turnuvaya yüzlerce sporcu katıldı. Dereceye girmek için kıyasıya yarışan sporcular, ödüllerini Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’den aldı.
Bayrampaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde Semih Erden Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvada Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden doğuştan görme engelli Selim-Kerim Altınok kardeşler de müsabakaya katılan sporculara destek verdi. Müsabaka sonrası mini konser de veren Altınok kardeşler, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
“SATRANÇ HERKESİN ÖĞRENMESİ VE YAPMASI GEREKEN BİR SPOR”
Satrancın insan hayatına önemli katkılar sunduğunu belirten görme engelli milli sporcu Kerim Altınok, "Satranç bir beyin sporu ve insanların zihinsel gelişimine önemli katkılar sunuyor. Bir görme engelliyim ben bunun için de satrancın bana katkılarından da bahsetmek isterim. Satranç yaklaşık 35 yılımı verdiğim bir spor. Beni çok fazla insanla tanıştırdı. Hepsi zeki, duygulu, düşünceli insanlardı. Yaklaşık 10 ülkeye, yurt dışına seyahat yapma imkanı verdi. Ülkemizi birçok yerde temsil etme imkanı buldum. Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Satranç herkesin yapması gereken ve öğrenmesi gereken bir spor" ifadelerini kullandı.
“SATRANÇ, DİSİPLİNİ, PLAN KURMAYI VE YERİNDE HAREKET ETMEYİ ÖĞRETİYOR”
Ailelere çocuklarını satranca yönlendirmesi konusunda çağrıda bulunan Selim Altınok ise, “Bizler birer satranççı olarak satrancın kıymetini biliyoruz ama bunu gönül verecek yeni genç kardeşlerimize anlatmak lazım. Benim gördüğüm şu; şimdiye kadar yüzlerce turnuvaya katıldım. Bugüne kadar çok genç sporcularla karşılaştım. Bunların hepsi pırıl pırıl gençlerdi. Sanki yetişkin gibiler. O kadar akıllı, o kadar yerinde hareketleri var ki ben bunu satrancın etkinleri diye değerlendiriyorum. Satranç çocuklara, gençlere; disiplini, plan kurmayı öğretiyor. Zamanında hareket etmeyi öğretiyor” şeklinde konuştu.
2 gün boyunca devam eden turnuvaya yaklaşık 250 sporcu katıldı. Turnuva 11 hakem tarafından yönetildi.