Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçenin merkez camilerinde, sabah namazında aynı anda milyonlarca el, şehitlerin ruhu için duaya açıldı. Namazın ardından vatandaşlara Çanakkale’de savaşan askerlerin yemeği olan ‘asker tayını’ ve ‘buğday çorbası’ dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçenin merkez camilerinde sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açıldı.
Proğram kapsamında camilerde Kur’an-ı Kerim’den ayetler okunarak tekbirler, tehliller ve salatü selamlarla birlikte Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı.
HERKESE ASKER TAYINI VE BUĞDAY ÇORBASI DAĞITILDI
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle sabah namazı ile başlayan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, vatanını savunmak için zor şartlarda mücadele veren askerlerin yemeği olan asker tayını, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeği ikram edilmesi ile devam etti. Camileri dolduran vatandaşlar da şehitleri rahmetle andıklarını dile getirdi.