HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Oğul köyü yakınlarında içinde 4 kişinin bulunduğu aracın Zap suyuna yuvarlanması sonucu kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor.
Şırnak’ın Silopi ilçesindeki akraba ziyaretinden dönen ve içinde 4 kişinin bulunduğu araç, dün sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun 20. kilometresinde bulunan Oğul köyü yakınlarında Zap suyuna uçmuştu. Zap suyuna kapılan araçtaki Kamuran Adıyaman ve Sadik Berk kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarırken, kaybolan Enver Adıyaman (45) ve Sekvan Adıyaman’ı (40) arama çalışmaları bugün de devam ediyor. Kayıp 2 kişinin bulunması için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri ile yüzlerce vatandaş Zap suyunda arama çalışmalarını sürdürüyor.
Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan, HDP ve DBP il eş başkanları da Zap suyunda sürdürülen çalışmaları yerinde takip ederek, kaybolanların ailelerini teselli etmeye çalıştı.
Van’dan gelen dalgıç polislerin aramaları sonucu sudaki araç vinç yardımıyla çıkartıldı. Araçta bulunanlara rastlanılmazken, kaza yerinde bekleyen kayıpların yakınları ise araç enkazının sudan çıkartılması esnasında fenalık geçirdi.