Koç Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada, karaciğer hastalığı nedeniyle tedavi gören usta oyuncunun saat 10.32’de hayatını kaybettiği belirtildi.

 
Televizyonların canlı yayınlarına katılan sanatçı dostları Zeki Alasya’yı anlattı. Küçük Ağa dizisindeki rol arkadaşı Cansın Özyosun, "O her şeydi bizim için; bir baba, bir dede. Zeki Alasya ile aynı sahneyi paylaşmak, bir oyuncunun en büyük hayalidir, büyük bir onur. Çok üzgünüm, yarım kaldım. Tüm neşem Zeki Alasya ile birlikte terk etti beni. Bundan sonra onu izleyenler eskisi gibi gülemeyecek, o yanımız maalesef buruk kalacak" dedi.

TÜRKAN ŞORAY, FATMA GİRİK VE HÜLYA KOÇYİĞİT

Ünlü oyuncu Fatma Girik, "Zeki Alasya çok büyük bir sanatçı ve oyuncuydu. Çok üzüldüm. Benim üzüldüğüm gibi herkesin üzüldüğüne inanıyorum. Tüm sevenlerine sabır diliyorum" derken, Türkan Şoray, "Çok üzgünüm. Zeki Alasya çok uzun yıllardan bu yana sinemamızın unutulmaz karakterlerinden biriydi. Sıcacıktı, dosttu, güzel insandı. O da unutulmazların, gökyüzünde yıldızların arasında yerini aldı. Gerçekten çok üzgünüm. Nurlar içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Türk Sinemasının bir diğer büyük ismi Hülya Koçyiğit ise, "Zeki Alasya büyük bir aktördü. Hem komedi hem dram filmlerinde canlandırdığı karakterlerde Türk halkının gönlünde taht kurmuş büyük bir sanatçı. Benim değerli dostum, aynı zamanda yönetmenliğimi yapmış değerli bir arkadaşımdı. Türk halkının yüzünü güldürebilmiş, yeri doldurulamayacak sanatçılardan. Maalesef ki erken bir veda. Üzgünüm ve şaşkınlığını yaşıyorum" dedi.

"KAMERA ŞAKASI GİBİ"

Usta aktör Cüneyt Arkın ise üzüntüsünü şöyle paylaştı:

"İnanamadım… İmkansız. Türkiye’de ölmeyecek insanlardan biriydi. Sonsuza kadar yaşayacak, yaşaması gereken insanlardan biriydi. Yüreğim yandı, içim cız etti. Bir şaka gibi, kamera şakası gibi geldi bana"

Perihan Savaş, "Türk Sineması ve tiyatrosu için Zeki Alasya yeri doldurulamayacak büyük bir kayıp. Her ölüm gibi zamansız gidişler ama bir o kadarda gerçekler maalesef. Zeki Alasya usta bir sanatçıydı. Onu ucundan da olsa yakalayabilmiş herkes çok şanslı. Çok üzgünüm, ailesine ve bütün halkımıza sabır diliyorum" ifadelerini kullanırken, Hale Soygazi ise, "Birlikte komedi filmleri çektiğimiz çok sevdiğim çok değerli bir oyuncuydu. Unutulmaz ve yeri doldurulamaz bir oyuncuydu. Üzüntüm büyük. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum" dedi.