Hakkari’de, AK Parti ve HDP’den aday olan Zeydan kardeşlerden vekil seçilen Abdullah Zeydan, Hakkari halkının kişileri değil üyesi oldukları partilere ve anlayışlara oy verdiğini söyledi.
Hakkari’de iki partiden aday olan Zeydan kardeşlerden kazanan HDP’nin üçüncü sıra adayı Abdullah Zeydan oldu. AK Parti’nin ikinci sıra milletvekili adayı Rüstem Zeydan kaybetti. Halkların Demokrasi Partisi (HDP)’den Hakkari Milletvekili seçilen Abdullah Zeydan, sabah saatlerinde bir grup partili ve hayatını kaybeden PKK’lıların aileleri ile birlikte mezarlığı ziyaret etti.
“ŞAHSİYETLERİMİZ DEĞİL ANLAYIŞLARIMIZ YARIŞTI”
HDP ilçe seçim bürosuna gelen Zeydan’ı burada partililer ve vatandaşlar tebrik etti. Parti önünde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Zeydan, seçim sonuçlarının tüm Türkiye halklarına hayırlı olmasını diledi. AK Parti’den aday olan ağabeyi Rüstem Zeydan’la ilgili bir soru üzerine Zeydan, “Bizim anlayışlarımız yarıştı. Bizim parti geleneğimizde şahısların önemi yok. Biz; zulmedilen, hakarete uğrayan, hakları yok sayılan halkın yanında yer alıyorduk. Öbür taraftaki insanlar bunun karşısında, katleden, zulmeden bir anlayışın yanında yer alıyor. Biz bu anlayışların oylanacağını biliyorduk. Son yüz yıldır sistem partileri içerisinde yer alan Kürt aileleri, Kürt aşiretlerin, son dönemlerde Halkların Demokratik Partisi çatısı altında birleşmesi çok önemlidir. Bunun en büyük sebebi bizim ittifak olmamamız. Daha önce bunu yapabilseydik, bu sorun çoktan çözülürdü” dedi.
ZEYDAN’DAN AK PARTİLİ AĞABEYİNE ÇAĞRI
Ağabeyinin kendisini tebrik edip etmediği ile ilgili soru üzerine Zeydan, “Şu ana kadar kimse aramadı. Halk kendi takdirini ortaya koydu. Yüksekova’da yüzde 95, Hakkari genelinde yüzde 88’e yakın bir oy aldık. Halkın bu teveccühü karşısında herkesin saygı göstermesi gerekir. Saygı göstereceklerdir. Biz yine çağrıda bulunuyoruz. Onurlu, huzurlu, gururlu yer, hepimizin evi burasıdır. Dün orada olabilirler, bu partinin kapısı herkese açıktır. Gelsinler bu onuru, bu gururu onlar da yaşasın. Türkiye’nin barışına onlar da katkı sunsun. Bugüne kadar bu güzel oluşumun dışında kalan insanlarımızı da bu oluşumun içerisine gelmelerini bekliyorum.”