Denizlerde avlanma yasağının sona ereceği 1 Eylül tarihini sabırsızlıkla bekleyen balıkçılar son hazırlıklarını yaparken, bu yıl av sezonunun bereketli geçeceğini ümit ediyorlar.
Önceki yıllara oranla palamudun bu sezon erken göründüğünü, bunun avın bol geçeceği sinyalini verdiğini belirten balıkçılardan Ali Kebabçı bu sezon önceki sezonlara oranla daha umutlu olduklarını söyledi. Kebabçı “Şu an denizdeki işaretlere bakacak olursak bu sene balık bol olacak gibi görünüyor. Ancak yine de her şey sezon açıldığında ortaya çıkacak. Palamut bu sene önceki yıllara oranla erken gözüktü. ’İnşallah bol olur’ diye düşünüyorum. Geçen sene hamsinin dışında av pek verimli geçmedi. Şu anda teknemizin bakımını yapıyoruz. Bunların yanı sıra buzhane yapıyoruz. Bazı eksikler var onları gidermeye çalışıyoruz. Şu an 8 çalışanımız var. Av yasağının kalkmasıyla birlikte teknemizdeki çalışan sayısı 30 kişiye çıkacak” dedi.
Tekne sahiplerinden Yusuf Özlü de bu sezon balık olarak işaretlerin iyi olduğunu ifade ederek "Bu seneki işaretler verimin iyi olacağı yönünde, palamut bol görünüyor. Geçen sezon av kısır geçti. 1 Eylül’de denize açılmak için ağlarımızın bakımını yapıyoruz. Balıkçılar olarak kredilere kolaylık gelmesini istiyoruz. Başbakanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz. Tekne sahipleri olarak balık olmadığı zaman kredileri ödeyemiyoruz, kredilerin önünün açılmasını istiyoruz. Bu konuda bankalarda sorun yaşıyoruz. Evimizi, yerimizi, teknemizi ipotek göstermemize rağmen yine zorluklarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.
Ahmet Özlü de denizlerdeki av yasağını olumlu karşıladıklarını ifade ederek ”Şu an itibariyle ağlarımızın bakımını yapıyoruz. Denizlerdeki av yasağı işe yaradığını söyleyebiliriz. Balık olarak bir hareketlenme olduğunu görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.