Elazığ’da son günlerde kaçak balık avlanan kişilerin yakalandığını ve gerekli cezai işlemlerin yapıldığını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, kaçak avlanmanın dışında, kaçak balık nakli ve satışının da yasak olduğunu ve herkesin hassas davranması gerektiğini söyledi.
1 Nisan 2015 tarihinde başlayan ve 1 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek olan su ürünleri av yasağı ile ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vedat Ergün açıklama yaptı. Ergün, "Bilindiği üzere 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren Elazığ sınırları içerisinde bulunan tüm sularda su ürünleri av yasağı başlamış olup 1 Temmuz 2015 tarihinde sona erecektir. Bizler kentimizde kolluk kuvvetleriyle koordineli olarak yürütülen av yasağı kontrol ve denetim faaliyetleri hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda 1 ton civarındaki sazangiller familyasına ait balık ele geçirildi ve gerekli yasal işlemler yapıldı" dedi.
Av yasağına riayet etme hususunda daha duyarlı olunmasını isteyen Ergün, "Balıkların üremesi ve çoğalmasına imkan veren bu dönemde olta dahil her türlü avlanmanın, kaçak balık naklinin ve satışının yasak olduğunun bilinmesini isteriz. Bu yasağa uymayanların müdürlüğümüze, jandarma ve emniyet birimlerine ihbar edilmesi hususunda herkesin hassasiyet göstermesini istiyoruz" diye konuştu.