Giresun’un Keşap ilçesine bağlı Sayca Köyü’nde meydana gelen hırsızlık olayı köylülerin iddiasına göre köyün ilk hırsızlık vakası olarak tarihe geçti.
Edinilen bilgilere göre, Giresun’un Keşap ilçesine bağlı Sayca köyünde meydana gelen hırsızlık olayında müstakil eve giren hırsızlar evin 2. katıda ve teras katında bulunan yaklaşık 3 ton ağırlığındaki 38 çuval fındığı çalarak kayıplara karıştı. Köy tarihinde ilk defa hırsızlık olayının yaşandığını iddia eden ev sahibi 60 yaşındaki Halil Saydam, “10 Ocak Pazar akşamı saat 19.00’da evimden kapıları kilitleyip Giresun’daki evime gittim. Görevim nedeniyle hafta içi köyüme gelmedim. Bu hafta sonu tekrar Cumartesi sabah saat 10.00 gibi köyüme gelip arabamı park ettikten sonra evime baktığımda üst kattaki demir kapının açık olduğunu gördüm ve hayretler içinde kaldım. Hemen jandarmaya haber verdim. Olay yeri inceleme ekipleri binanın bütün katlarında incelemede bulundu. Binanın içeresinde kırılmayan kapı ve pencere kalmamış. Jandarmamız gereken soruşturmayı yapıyor, onlardan haber bekliyoruz” dedi.
ÇALINAN FINDIĞINA DEĞİL EN ÇOK KIRILAN KAPILARINA ÜZÜLÜYOR
Piyasa değeri yaklaşık 30 Bin TL olan fındığın yanı sıra yeni yaptırdığı evin tüm kapılarını da kıran hırsızların bir an önce yakalanmasını isteyen Saydam ”Çalınan fındık 38 çuval tahminen 3 ton fındık eder. Bugünkü piyasaya göre değeri 30 bin TL. Yani fındıktan 30 Bin TL zararım var bununla birlikte kırılan kapıların ve pencerelerin en azından bilirkişi den aldığım fiyatı 5-6 bin TL’lik masrafım var. Ortalama 40 bin TL’nin üzerinde masrafım var ama ben çalınan fındığa çok üzülmüyorum doğal afet olabilirdi ve fındık olmayabilirdi ama yepyeni kapı ve pencerelerimin kırılması beni kahretti. En çok üzüldüğüm nokta budur. İnsanlık dışı bir hareket bu. Yapılan hırsızlığın yanında aynı zamanda bir terördür” ifadelerini kullandı.