30 Yıllık Mobilya Ustaı Öz Meşe Mobilya sahibi aynı zamanda Bursa Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Enver Meşe tarafından imal edilen dev kemençe 10 Günlük bir çalışmanın ardından meydana çıktı.

Festival alanına Kemençe’nin yanında birde Fındık Ocağı dikilerek davetliler adete Giresun’u yaşama fırsatı buldu.

Açık Artırmada Dev Kemençe’yi Alarak Giresun’a Götürdü

Yapılan açık artırma sonrasında 2 Mt uzunluğundaki Kemençe’yi Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu derneğe yüklü miktarda bağış yaparak satın aldı. Bu bağış son yıllarda derneğe yapılan en yüksek bağışlardan biri olduğu öğrenildi. Vatandaşlar Bursa’da sevgi gösterileri ile karşıladıkları Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.

Kemençeyi imal eden Mobilya ustası Enver Meşe gazetemize yapmış olduğu açıklamasında; “1 Haftalık bir çalışmanın sonunda bu büyük eseri meydana çıkarmanın haklı gururunu yaşıyorum. Kemençe imalatçısı Rüstem ustadan görüşleri alarak el emeğimiz ile bu kemençeyi yaptık. Halkımızın fotoğraf çektirmek için Kemençe önünde sıraya girdiğini görünce emeğimizin boşa gitmediğini daha iyi anlıyoruz” dedi.

Hedefimiz 3 Mt Kemençe İmal Etmek

2 Mt boyundaki Kemençe’nin Bursa’da yapılan en büyük Kemençe olduğunuzun altını çizen Mobilya ve Dekorasyon ustası Enver Meşe; “2 Mt lik Kemençe’den sonra şimdiki ilk hedefimiz 3 mt boyunda bir Kemençe imal ederek Bursa’nın göbeğinde Heykel’de sergilemektir. Bu şekilde Kültürümüzün bir parçası olan Kemençe’nin yanı sıra baş tacımız Fındığımıza da Bursalı hemşerilerimiz ile buluşturacağız” dedi.

Katılımcılara Teşekkür Etti

Festivale Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun yanı sıra Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ve Başkan Vekili Mustafa Ateş, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ve bir çok davetli katıldı.

Bursa Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Enver Meşe Fındık ve Horon Festivaline katılım sağlayan Protokol üyelerine ve davetlilere teşekkür ederken, festivalde emeği geçen herkese şükranlarını iletti.