Birçok mitolojik efsanelere konu olan Giresun Adası’na yapılacak tekne turlarıyla ilgili Giresun İl Özel İdaresi tarafından ihalesinin gerçekleştirildiği belirtildi.
Giresun Valisi Hasan Karahan’ın talimatlarıyla Giresun Adası’nın turizme kazandırılması adına yapılan çalışmalarla ilgili verilen bilgide 15 Temmuz’dan itibaren tekne turlarının başlayacağı kaydedildi.
Giresun Adası’na tekne turların turizm adına geç kalmış olunan bir hizmet olduğunu ifade eden Vali Hasan Karahan, “Giresun Adası’nın turizm açısından oldukça zengin bir potansiyeli bulunmaktadır. M.Ö. dönemlerden günümüze tarihi, doğal, kültürel ve inanç turizmi açısından oldukça büyük katkıda bulunacaktır. Ayrıca Karadeniz turlarında deniz faktörünü de canlandıracaktır.”
Giresun Adası’nda ziyaretçileri Herkül konseptinin ve Amazon kadınların karşılayacağını belirten Vali Karahan, “Günlük taşıma kapasitesi 800 kişi olan son model tekne ile 50 dakikalık gidiş-dönüş yolculuk süresine ilaveten adada yapılacak ‘M.Ö. 800 Yılına Yolculuk’ konseptli bir Herkül ve bir Amazon kostümlü rehberler eşliğinde 40 dakikalık tiyatral gösterilerle bir saat 30 dakikalık bir program oluşturuldu. Şimdiden Karadeniz Bölgesi’ne gelen büyük tur şirketleri ve çevre illerdeki acentelerin adaya mitolojik yolculuk için yoğun ilgi gösteriyorlar. Doğal ve arkeolojik alanlarda Herkül’ün Altınpost efsanesini,Amazon kadınların yaşayışlarını, Hamza taşının bereketini misafirlerimiz yaşayacaklar. Adayı ziyaret eden turistler özel olarak düzenlenen kuş gözlemevinden doğal yaşamı gözlemleyebilecekler” dedi.