Giresun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bayram tatili için memleketlerine giden sürücüleri, ’Yorulunca mola verin hayata mola vermeyin’ projesi kapsamında durdurarak zorunlu çay ikramında bulundu.
Karadeniz sahil yolu Keşap kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor. Sürücüler ile yolcuların dinlenmelerinin sağlanması amacıyla çay ve fındık ikram ediliyor. Sürücü ve yolcular ikramın ardından müzik eşliğinde horon oynayıp sonra yollarına devam ediyor. Durdurulan sürücüler arasında bulunan Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Şentürk, uygulamadan son derece mutlu olduğunu belirterek, önce radar kontrolü nedeniyle cezai işlem uygulanacağını beklerken çay ikramında bulunulmasına şaşırdığını kaydetti.
Yapılan uygulamayı şaşkınlıkla karşılayan birçok sürücü ise Giresun’a gelinceye kadar yapılan rutin kontrollerden birisi olmasını beklerken büyük bir sürprizle karşılaştıklarını kaydetti.
Giresun’da son üç bayramdır yaptıkları uygulamanın olumlu sonuçlarını gördüklerini kaydeden yetkililer, “Ramazan bayramında başlattığımız ’Hayata mola vermeyin, yorulunca mola verin’ projemizin üçüncüsünü tatil süresince devam ettireceğiz. Amacımız gurbetçisi çok olan hemşehrilerimize ve Karadeniz sahil yolunu kullananlara zorunlu molasında çay ikram ederek yorgunluklarını burada bırakarak yola daha dinç devam etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Geçen bayramlarda yaptığımız uygulamalar sayesinde geçen yıllara oranla üzücü trafik kazaları yaşanmamıştır” dedi.
Yapılan uygulama kapsamında çayla yorgunluklarını atan sürücüler daha sonra trafik ekipleriyle horon oynadıktan sonra yollarına devam etti.