Farklı türde güç kaynakları, farklı türde aygıtlarla çalışır. Örneğin, evinizin elektroniğine güç sağlamak için duvardaki bir güç kaynağı kullanılabilirken, bilgisayarınızı veya sunucunuzu çalıştırmak için bir dizüstü bilgisayar veya sunucu güç kaynağı kullanılabilir.

Mevcut farklı güç kaynağı türlerine ek olarak, farklı türde güç kaynaklarını evinizin elektrik prizine bağlamak için kullanılabilecek farklı türde güç adaptörleri de mevcuttur.

Eviniz için bir güç kaynağı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. AC adaptörü gibi, cihazlarınızla uyumlu bir güç kaynağı seçmek isteyebilirsiniz. Manuel veya elektronik anahtarlar gibi farklı güç kaynakları türleri de mevcuttur. Hangi tür güç kaynağının size uygun olduğunu belirlemek için ürün açıklamasını dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.

Bir güç kaynağı seçerken dikkate alınması gereken önemli bir faktör, watt değeridir. Bu sayı size verilen pilin ne kadar güç kaldırabileceğini söyler. Daha yüksek watt, pilin daha uzun süre dayanacağı ve genel olarak daha güçlü olacağı anlamına gelir. Satın almadan önce evinizin ihtiyaçlarına uygun watt değerine sahip bir güç kaynağı bulduğunuzdan emin olun.

Boyutlandırma söz konusu olduğunda, güç kaynağını ne tür cihazlarla kullanmayı planladığınızı ve aynı anda kaç cihaz (örn. iki Cihaz) kullanmayı planladığınızı düşünün. Ek olarak, prize güç sağlayan transformatörün boyutunun cihazlarınızınkiyle aynı olduğundan emin olun. Akıllıca seçim!

Üç farklı elektrik prizi türü vardır: prizler, duvar prizleri ve aşırı gerilim koruyucular. Her türün, ne tür bir cihazla kullanmayı planladığınıza bağlı olarak kendi avantajları ve dezavantajları vardır (aşağıdaki 2.5 alt bölümüne bakın). Bir güç kaynağı seçerken, ileride paradan ve enerji tüketiminden tasarruf etmek için normal priz kullanımınıza uygun olanı seçin!

Siz de güç kaynağı fiyatları öğrenmek için İnform sitesine girerek bilgi alabilirsiniz.