Çayeli Bakır İşletmelerinde, 10 yıla yakın Genel Müdürlük ve YK üyeliği görevini başarıyla yürüten basın dostu, Türk bayanla evli olan iki çocuk babası Kanadalı Lain Anderson yıllar sonra, İspanyadaki yeni görevi nedeniyle Rize’ye veda etti.

Aynı maden şirketinin İspanya, Sevilla şehrindeki maden ocağının, Genel Müdürünün anı vefatı üzerine meslektaşını vefatının bir hayli üzülen, Türkiye ve Rize aşığı Lain Anderason son olarak Rize basınıyla birlikte buluştuğu kahvaltılı toplantıda, Rize’den ve Rize basınından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Kahvaltılı basın toplantısında duygu dolu bir konuşma yapan, Çayeli Bakırının bölgedeki önemini tekrar hatırlatan, kıymetli eniştemiz de olan, Çayeli Bakır’ın Eski Genel Müdürü Lain Anderson, “Çayeli Bakır İşletmeleri, malumunuz Türkiye’nin Karadeniz kıyısında Çayeli ilçesinin yaklaşık 7 kilometre içerisinde, Madenli Beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Çayeli Bakır, 20 yılı aşkın bir süredir yeraltından bakır ve çinko konsantreleri üretmektedir ve bu konsantreler tüm dünyadaki müşterilerimize pazarlanmakta ve sevkiyatları yapılmaktadır. Ürettiğimiz konsantrelerin büyük bir kısmı, elektrikli ve elektronik ürün tüketicileri tarafından alınmaktadır. Fikirleri ve çabalarıyla çalışanlarımız, şirketimize değer katmaktadır ve şirketimiz de çalışanlarımıza bu değerin karşılığını sunmaktadır. Çayeli Bakır, çalışanlarını ürettiği cevherin çok ötesinde görmektedir, bu nedenle bizim “Asıl Cevherimiz Çalışanlarımızdır. Madencilik aktivitelerimiz, yerel toplumun, yetkili mercilerin, müteahhitlerin ve tedarikçilerin süregelen desteğiyle devam edebilmektedir. Etrafı çaylıklarla çevrili olan ve Büyükdere Vadisi’nin rengârenk, yarı meskûn bölgesinde bulunan madenimiz, tipik bir maden manzarasında değildir. Bu eşsiz çevreye uyum sağlaması için madencilik aktivitelerimizi adapte ettik ve bu da bazı özgün çalışma kurallarına ve hepimizin bir parçası olmaktan mutlu olduğu şirket içi kültüre sahip bir firmanın doğmasına neden oldu. Bu değerli şirkette ve bu güzel şehrinde 10 yıla yakın bir şevk ve heyecanla yöre insanın çoğunlukta olduğu şirketimizde oldukça verimli çalışmalar ortaya koyduk. Yaşanan anı bir mecburiyetten Çayeli bakırdan çok daha büyük ana firmamızın bulunduğu, İspanyanın Sevilla kentindeki yeni görevine başlamak üzere çok sevdiğim Rize’ye ve Rize halkımıza veda etmenin üzüntü ve duygusallığını yaşıyorum. Bu ayrılık benim ve ailem için bayağı zor oldu. Rize halkı ile dost olduk. Rize halkı ve basını çalışmalarımızda bizlere hep destek oldular, sevgi verdiler. Bizlerde Rize’yi ve Rize halkımızı, denizi, yaylalarını, dağlarını çok sevdik ve adeta dost olduk. Rize’ye ailemle yine geleceğim fakat bu sefer turist olarak geleceğim. Görevi devrettiğim çalışan arkadaşım Murat Güreşçi bölgenin insanı olup, yanımızda yetişmiş işi bilen, çalışkan ve başarılı bir arkadaşımdır. Bu nedenle de sevinçli ve mutluyumdur. ”diye konuştu.

Çayeli Bakır İşletmelerinin, Türkiye ve Rize dostu, Sayın Genel Müdürü Lain Anderson’un oldukça sempatik kişiliği ve yüzünden hiç eksik olmayan tebessümlü bakışlarına bir hayli alışmıştık. Kendisi ile dünyalık hiç bir bağımız yoktu. Fakat çok samimi ve mesleğinde oldukça başarılı bir kariyere sahip olan, Sayın Anderson’a, Ülkemizin ekonomisine ve Rize’mize sağlamış olduğu katkılara çok teşekkür ediyoruz. Eniştemize ailelisiyle birlikte, yeni görev yerinde mutlu, huzurlu ve başarılı görevler diliyorum. Çayeli Bakır İşletmelerinin yeni Genel Müdürü, sevgili hemşerimiz Sayın Murat Güreşçi’ye de bu yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum.

Güle güle, güzel insan, başarılı yönetici, sevgili eniştemiz, BAY ANDERSON…..