Gümüşhane’de Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kavurucu sıcaklar nedeniyle engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelinin il genelinde 1,5 gün idari izinli sayılmasına karar verdi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda alınan kararı gazetecilerle paylaşan Vali Yücel Yavuz, Meteorolojik tahminler ve uyarılar sonucunda bugün öğleden sonra ve yarın engelli, hamile ve aşırı sıcaktan etkilenebilecek kronik rahatsızlığı olan kamu personelinin 1,5 gün idari izinli sayılacağını söyledi.
Ülke genelinde kavurucu ve aşırı derecede yüksek bir sıcaklık ortalaması olduğunu, bu tür havaya çok alışık olmayan Gümüşhane’de de hem bölge, hem de meteorolojik veriler doğrultusunda bugün, yarın ve öbürgün normalin üzerinde sıcaklık ortalaması beklendiğini belirten Vali Yavuz, bu manada İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kamuda çalışan ve hassasiyeti bulunan hamile, engelli ve sıcaklık artışı nedeniyle olumsuz etkilenebilecek kronik rahatsızlığı olan kamu personelinin bugün öğleden sonra ve yarın olmak üzere 1,5 gün idari izinli sayılması yönünde karar aldıklarını kaydetti.
İl merkezi ve ilçelerde yüksek hava sıcaklığına bağlı olumsuzluklar yaşanmaması için alınacak tedbirlerin bir parçası olarak bu kararı aldıklarını ifade eden Vali Yavuz, ayrıca vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.
Nem oranının düşüp sıcaklığın artmasına bağlı olarak yangın riskinin yüksek olduğuna değinen Vali Yavuz, “Her yer ve her ortamda yangına karşı duyarlı olmak lazım. Bu yıl bol yağış nedeniyle çok fazla ot verimi var. Yangınla birlikte doğal ortamdaki canlı unsurların zarar görmesi çok büyük bir ızdıraba yol açıyor. Duyarlı ve dikkatli olmak lazım” diye konuştu.
Pazar gününe kadar sürmesi beklenen aşırı yüksek hava sıcaklığı beklentisi nedeniyle bir olumsuzlukla karşılaşmamak temennisinde bulunan Vali Yavuz, Sağlık birimlerinin de güneşte kalınmaması, bol sıvı tüketimi gibi gerekli uyarı ve duyuruları da vatandaşlara yaptığını sözlerine ekledi.