Şırnak’ta teröristlerce polis servis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar’ın Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesindeki baba ocağına ateş düştü.
Polis memuru Mustafa Yaşar’ın şehit haberini aileye Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş ve Aşdağul Belde Belediye Başkanı Dunsun Uzunca verdi.
Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen polis memuru Yaşar’ın bir dönem vekil öğretmenlik yaptığı, atanamayınca polis memuru olduğu öğrenildi.
Aşdağul Belediye Başkanı Dursun uzunca, polis memuru Mustafa Yaşar’ın şehit haberini saat 19.00 sıralarında aldıklarını belirterek, “Şehirimiz saat 17. 00 sularında özel harekatta şoför olarak çalışıyor. Servis sırasında roketli saldırı yapılıyor araca kendisi yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor hastanede şehit oluyor. Şehidimizin cenazesi Şırnak’ta düzenlenecek olan törenin ardından uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine ilçesine oradanda karayoluyla beldeye getirilecek” dedi.
Şehit polis Yaşar’ın bir dönem öğretmenlik yaptığını anlatan Uzunca, “Kendisine Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.Çok üzgünüz. Vatanına milletine bağlıydı. Evli ve bir çocuğu vardı”dedi.
Halil öncül adlı vatandaş da, “Milletimizin başı sağolsun, teröristler kahrolsun. Bu ülke Çanakkale’de 250 bin şehit vererek vatanı düşmana teslim etmedi. Gerekirse 550 bin şehit verir vatanı düşmana teslim etmeyiz. Bunu herkes bilsin” diye konuştu.