Gaziantep’in Nizip ilçesinde köylerden motosiklet ve araç çalan bir hırsızlık şebekesi, jandarmanın yaptığı başarılı operasyonla çökertilirken, 3 çalıntı motosiklet ile bir çalıntı araç ele geçirildi.
Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Salkım Jandarma Karakolu son günlerde köylerde motosiklet ve araç hırsızlığının çoğalması ihbarı üzerine harekete geçti. Yürütülen soruşturma kapsamında, çalınan araç ve motosikletlerin çalındıktan hemen sonra tüm yollar kapatılmasına rağmen bulunmaması üzerine jandarma çevre köyleri takibe aldı.
Takibe alınan Hamit K. (22), Reşat K. (22), Murat Y. (22) isimli şahısların çaldıkları motosikletleri ve aracı dağlık alanda bulunan harabe bir evde sakladıklarını tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyonda çeşitli tarihlerde köylerden çalınan 3 adet motosiklet ile Gaziantep Çıksorut Mahallesi’nden düz kontak yapılarak çalınan bir araç ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar suçlarını itiraf ederken, jandarmada alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.