Adana’da bir kadının görüşme yaptığı sırada cep telefonunu alıp kaçan zanlı, güvenlik kamerasından tespit edilerek yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Hürriyet Mahallesi Saydam Caddesi’nde meydana geldi. 16 Haziran 2015 tarihinde Saydam Caddesi’nde bir kişi, kaldırımda telefonla konuşarak giden Zekiye Altın’ı (23) takip etti. Şahıs daha sonra kadının görüşme yaptığı cep telefonunu elinden alıp kaçmaya başladı. Genç kadın ise kapkaççının peşinden koşmasına rağmen yetişemedi. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Genç kadının polise şikayetçi olması üzerine yapılan çalışmada olayın güvenlik kamerası görüntüleri bulundu.
27 Kasım 2015 tarihinde ise yine Saydam Caddesi’nde Haşime Uyanık (23) adlı kadın telefonda konuşarak giderken bir kişi telefonun alıp kaçtı. Olaydan sonra genç kadın şikayetçi oldu. Polis şikayet üzerine yaptığı araştırmada haziran ayında meydana gelen kapkaç ile kasımda meydana gelen kapkaçın zanlılarının aynı kişi olduğunu belirledi.
Polis yapılan bu tespitin ardından zanlının isminin ise Nazım K. (22) olduğunu belirledi. Polis arama izni alarak zanlının Hürriyet Mahallesi’ndeki evine baskın düzenledi. Gözaltına alınarak emniyete getirilen zanlının, uyuşturucu kullanmaktan da 10 ay hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı.
Güvenlik kamerası görüntülerindeki kişinin kendisi olduğunu ancak kapkaç yapmadığını ileri süren Nazım K., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.