İZMİR'in Torbalı ilçesinde, barışmak için gittiği evde kız arkadaşı ile babasını yaralayıp, annesini öldüren Yusufcan Özalp (19), müebbet ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 4 Haziran günü Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşandı. Yusufcan Özalp, kavgalı olduğu kız arkadaşı Merve Yün(19) ile barışmak için evine gitti. Ancak Özalp ile genç kızın ailesi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Özalp, elindeki bıçakla anne Fadime Yün'ü(52) göğsünden bıçaklayarak, öldürdü. Baba Fahri Yün(57) ve Merve Yün'ü de yaraladı.
Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek, teslim olan Yusufcan Özalp, tutuklandı. Hakkında ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve 'yaralama' suçlarından dava açıldı.
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın bugünkü karar duruşmasında tutuklu sanık Yusufcan Özalp ile olayda yaralanan Fahri Yün ve Merve Yün hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile taraf avukatlarının katıldığı duruşmada son savunması sorulan sanık Yusufcan Özalp, suçsuz olduğunu iddia ederek, "Ben olayın başından beri Fadime Yün’ü öldürmediğimi söylüyorum. Fadime’yi bana doğru bıçak sallayan eşi öldürdü. Ben öldürme amaçlı onların evine gitmedim. Kendileri çağırdı. Saldırıya ve hakarete uğradım. Kendimi savundum" dedi. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini ve beraatini talep etti.
Duruşma sonunda mahkeme, Yusufcan Özalp’i, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis,  'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 yıl, ‘silahlı tehdit’ suçundan 2 yıl, ‘konut dokunulmazlığını geceleyin ihlal’ suçundan 2 yıl hapis hapis ve ‘kasten yaralama' suçundan da 2 bin 400 TL para cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI