ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde, tarlasından erik toplamaktan dönen imam İbrahim Halil Polat (35) ile eşi ve 2 çocuğunun bulunduğu otomobile piyade tüfeği ile ateş açıldı. Saldırıda Polat, vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirirken, anne ve 2 çocuğu ise yara almadan kurtuldu.
Olay, öğleden sonra ilçeye bağlı Mezra Mahallesi'nde meydana geldi. Gaziantep Oğuzeli ilçesinde cami imamlığı yapan İbrahim Halil Polat, iddiaya göre kendisine ait tarladan erik toplayarak eşi ve 2 çocuğu ile birlikte bindiği otomobille dönüşe geçti. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler piyade tüfekleri ile otomobile ateş açtı. Silah seslerini duyanların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü koltuğunda bulunan Polat’ın vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdiğini belirledi. Saldırıda otomobilde bulunan Polat’ın eşi ve 2 çocuğunun yara almadığı öğrenildi. Polat’ın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Saldırının meydana geldiği bölgede geniş güvenlik önlemi alan jandarma, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI