İZMİR'in Gaziemir ilçesinde, uyuşturucu etkisinde kullandığı panelvan minibüsüyle polis memuru Buket Keleş'e (28) çarparak ölümüne neden olan Sedat A. (28) hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  
Adnan Menderes Havalimanı kontrol noktası yakınında, geçen yıl 19 Kasım günü meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle meydana geldi:
Torbalı yönüne giden Sedat A., 43 DA 218 plakalı panelvan minibüsü ile yolun karşısına geçmek isteyen polis memuru Buket Keleş'e çarptı. Ağır yaralı halde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Keleş, yaşam savaşını 8 gün sonra kaybederek, hayata veda etti. Gözaltına alınan Sedat A.'nın ise kan ve idrar tahlillerinden uyuşturucu hap ve esrar kullandığı ortaya çıktı. Tutuklanan Sedat A. avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı.
POLİS MEMURU ASLİ KUSURLU BULUNDU
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı. Tutuksuz sanık Sedat A. hakkında 'bilinçli taksirle insan öldürme' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, İzmir 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
İddianamede, trafik kazası tespit tutanağı, alkol raporu, güvenlik kamerası görüntüleri, uzman raporları, adli tıp kan tahlil raporu, otopsi raporu ve tanık ifadeleri yer aldı.  
Trafik tespit tutanağında polis memurunun asli, S.A.'nın tali kusurlu olduğu bildirilirken, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nca verilen raporda şüphelinin kanında uyuşturucu maddeye rastlandığı kaydedildi.
İddianameye eklenen güvenlik kameraları görüntülerinden ise Sedat A.'nın emniyet kemerinin takılı olmadığı, seyir halindeyken cep telefonuna baktığı ayrıca aracın sol ön farının yanmadığı tespit edildi.
İddianamede, "Şüphelinin, kullandığı uyuşturucunun etkisiyle, yaya olarak karşıdan karşıya geçmek isteyen Buket Keleş'e çarparak, yaralanmasına ve daha sonra da ölümüne yol açarak üzerine atılı 'bilinçli taksirle insan öldürme' suçunu işlediği anlaşılmaktadır" denildi.

FOTOĞRAFLI