Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde seyir halindeki otomobil aniden yanmaya başladı. Otomobilin içerisindeki üç kişi can havliyle kendilerini dışarı atarken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını sürede söndürdü.
Olay gece saat 23.30 sıralarında Suphi Konak Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Atilla Germe idaresindeki 67 LA 397 plakalı otomobilden seyir halinde iken dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü otomobili durdurarak eşini ve kızını dışarı çıkartarak çevredekilerden yardım istedi. Yakındaki bir iş yeri çalışanları yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale ederek alevlerin etrafa sıçramasına engel oldu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri otomobildeki yangını söndürerek kontrol altına aldı.
Otomobil sürücüsü Atilla Germe, araçtan seyir halinde iken dumanlar çıkmaya başladığını belirterek arabadan dışarı çıktıklarını söyledi. Germe gazetecilere yaptığı açıklamada “Biz hastaneden geliyorduk. Benzin kokusu duydum. Sonrada arabadan dumanlar çıkmaya başladı. ‘Yanıyoruz’ diye atladık arabadan. Ondan sonra altından alev çıkmaya başladı. Kızım ve eşimle birlikte üç kişiydik arabada. Araba tüplü, arkada duruyor. Hiç birimizde bir şey yok” dedi.
Yakında bir iş yeri çalışanı ise otomobilden dumanlar çıkmaya başlayınca patronuna haber vererek, söndürmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.
İtfaiye ekipleri yangını tamamen söndürdükten sonra kullanılamaz hale gelen otomobil çekici ile otoparka kaldırıldı.
Polis yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.